Mexikói fogás gyorsan: melegszendvicskrém mexikói fűszerekkel és kukoricával

Ha elkészült, egy nagy kanál jéghideg csípős, paradicsomos salsát kanalazz a tetejére.

Újabb fogás, amit csípősen és gyerekbarát változatban is készíthetsz, ha pedig nem tudjátok eldönteni, hogyan készüljön, a csípőspártiak jalapenokarikákkal egyék, így mindenkinek igaza lesz. Tortillalapokba töltve, friss zöldségekkel, de akár egyszerű kenyészereleteken is finom lesz a végeredmény. 

Például így.
Például így.LauriPatterson

Hozzávalók

  • 3 evőkanál csemegekukorica
  • 1 adag vörösbabkonzerv
  • 0.5 darab vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apóra vágva
  • 1 kis doboz sűrű paradicsompüré
  • 1 kevés víz, ha szükséges
  • ízlés szerint római kömény, csili, koriander, kömény, füstöltpaprika-por, só és frissen őrölt bors
  • 20 deka kissé elősütött darált hús (vega változatban elhagyható)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 bögre reszelt trappista
  • 1 evőkanál mascarpone
  • 2 evőkanál ketchup
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a hagymákat, majd a babot és a paradicsompürét a forró olajra, fűszerezd alaposan (és ha úgy érzed, önts alá egy kevés vizet is). Néhány perc után keverd az egészet krémesre egy aprítógépben, és tedd félre hűlni. Ha legalább langyosra hűlt, egyszerűen dolgozd el alaposan a többi hozzávalóval, majd kóstold meg újra, hogy szügséges-e még egy kevés a fűszerekből és ízesítőkből. Ha ezzel megvagy, már csak az a dolgod, hogy kenyérszeletekre kend és alaposan megpirítsd a sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek