Nálunk a tetejére néha egy kanál langyos lilahagyma-lekvár, máskor egy kevés kaviár vagy egyszerű füstöltpaprika-por kerül, így lesz az egyszerű vacsorából valami igazán fenszi azokon a hétköznapokon, amikor az embernek semmi kedve ennél bonyolultabb fogást összedobni. Ha az aszalt szilvánál valami magyarosabra vágysz, kolbászkockákkal helyettesítsd.
Hozzávalók
- 20 deka reszelt cheddar
- 3 evőkanál puha vaj
- 1 teáskanál mustár
- 1 darab tojás
- ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
- 1 kis marék aszalt szilva felaprítva
- 1 teáskanál barna cukor
Elkészítés:
Dolgozd el egymással alaposan a hozzávalókat, majd tedd rozskenyérszeletekre és néhány perc alatt süsd készre a forró sütőben. Tökéletes vacsorára és akár reggelire is egy nagy adag tejeskávé mellé. Ha még gazdagabb fogást készítenél belőle, egy adag tükörtojással tálald.