Sütőben sült hagymakarikák – olaj nélkül is finomak

Egy jó kis köményes-mézes, mandulával megszórt édesburgonya-püré mellet klassz vega vacsora lesz.

Sütőben egy kicsit más lesz a hagymakarika állaga, viszont ha adsz neki elég időt, puhára sül és még az extra olaj miatt sem kell aggódnod.

Kínai, mázas változatban is finom.
Kínai, mázas változatban is finom.Tatiana Volgutova

Hozzávalók 3 személyre

  • 20 deka ízesített (tortilla)csipsz összetörve
  • 3 nagyobb fej hagyma
  • 2 deci görög joghurt
  • ízlés szerint cayenne-bors, só és bors
  • olajspray
  • 0.3 bögre liszt (+ 2 evőkanál)
  • 2 kisebb tojás
  • 1 mokkáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágd szeletekre, szedd karikáira, a csipszet törd apróra, a lisztet fűszerezd be. A joghurtot keverd sűrű masszává a tojásokkal és 2 evőkanál liszttel, majd ízesítsd ezt a keveréket is a barna cukorral és a fűszerekkel. A hagymát szedd karikákra, majd forgasd a lisztbe, a joghurtba és utána az összetört csipszekbe. Fújd le egy kevés olajjal. Beolajozott vagy szilikon sütőlapon legalább 10-10 percet adj nekik oldalanként a forró sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek