Nehogy azt gondold, hogy ez egy olyan fogás, amit csakis cseresznyével készíthetsz. Egzotikus gyümölcsökkel, tökkel és csípős ananászraguval is nagyon finom.
Más gyümölcsökkel is próbáld ki.Ray Kachatorian
Hozzávalók
- 1 evőkanál puha vaj
- 1 deci vörösbor
- 4 kisebb szelet csirkemell
- 2 csapott evőkanál étolaj
- 1 nagy bögre kimagozott cseresznye
- 1 teáskanál méz
- ízlés szerint só, bors, kakukkfű, szegfűszeg
- 1 deci tejszín (elhagyható)
Elkészítés:
Süsd meg a besózott húst a forró zsiradékok keverékén, majd tedd félre pihenni. Dobd a maradék zsiradékra a cseresznyét, néhány perc után öntsd fel a borral és fűszerezd. Add hozzá a mézet, egy kevés sót (és a tejszínt is), majd tálald a ragut a húsok tetején. Pirított mandulás burgonyapürével tálald.