Fűszeres cseresznyeszósszal is érdemes kipróbálnod a csirkemellet

Nálunk egy kevés vörösbor adja meg a gyümölcsragu hangulatát.

Nehogy azt gondold, hogy ez egy olyan fogás, amit csakis cseresznyével készíthetsz. Egzotikus gyümölcsökkel, tökkel és csípős ananászraguval is nagyon finom.

Más gyümölcsökkel is próbáld ki.
Más gyümölcsökkel is próbáld ki.Ray Kachatorian

Hozzávalók

  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 deci vörösbor
  • 4 kisebb szelet csirkemell
  • 2 csapott evőkanál étolaj
  • 1 nagy bögre kimagozott cseresznye
  • 1 teáskanál méz
  • ízlés szerint só, bors, kakukkfű, szegfűszeg
  • 1 deci tejszín (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a besózott húst a forró zsiradékok keverékén, majd tedd félre pihenni. Dobd a maradék zsiradékra a cseresznyét, néhány perc után öntsd fel a borral és fűszerezd. Add hozzá a mézet, egy kevés sót (és a tejszínt is), majd tálald a ragut a húsok tetején. Pirított mandulás burgonyapürével tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek