Karaj kétféle hagymával és füstölt paprikával – klassz, magyaros fogás egyszerűen

A karaj a sertéshúsfélék legnépszerűbbike: készülhet belőle rántott hús, tölthető kolbásszal és akár le is darálható. Elég sovány hús, ami emiatt viszonylag könnyen kiszáradhat sütés közben – erre érdemes vigyázni. Ezen a héten 5 egyszerű, karajjal készült receptet mutatunk.

A karaj a hagymával tökéletes páros, és ha még egy kis tejszínes-vajas burgonyapürét is készítesz mellé, igazán kiadós, magyaros ebédet dobhatsz össze.

Tejszínes-vajas burgonyapürével tálald.
Tejszínes-vajas burgonyapürével tálald.Pigio

Hozzávalók 3 személyre

  • 6 darab karajszelet
  • ízlés szerint só, bors, füstölt paprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma vékonyan felszeletelve
  • 5 gerezd fokhagyma felszeletelve
  • 1 közepes pohár tejföl
  • 1 bögre reszelt sajt a tetejére
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 3 csapott evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Gyors változatban klopfold ki egy kicsit a húsokat, helyezd rájuk a hagymaszeleteket, majd keverd el az összes többi hozzávalót egymással a sajton kívül. Ezzel kend meg a szeleteket, és süsd 45 percen át egy alaposan kivajazott jénaiban, majd olvaszd a tetejére a sajtot még 10 perc alatt. A tökéletes és csak kissé macerásabb végeredményért egy kevés vaj és olaj keverékén pirítsd le sütés előtt a húst és a hagymákat, aztán süsd össze a sajttal és tejföllel. Ha még tovább pimpelnéd, egy nagy adag spárga kerüljön a húsok alá a tálban, tetejükre pedig egy-egy sonkaszelet. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek