Semmi okunk arra, hogy csak télen használjuk a narancs héját és a szegfűszeget az ételek ízesítésére. Ha elkészült az ebben pácolt hús, egy nagy adag rukkolás salátát kínálj mellé, narancslekvárral és szójaszósszal készült öntettel.
Egy kevés füstöltpaprika-por is mehet bele.luchezar
Hozzávalók
- 1 kis pohár olívaolaj
- 1 mokkáskanál rózsabors kissé összetörve
- ízlés szerint só
- 1 kis pohár ketchup
- 1 nagyobb darab bionarancs héja és leve
- 4 darab szegfűszeg kissé összetörve
- 2 nagy evőkanál szójaszósz
- 1 késhegynyi cayenne-bors
- 1 nagy evőkanál fehérborecet
Elkészítés:
Egy kisebb zárható dobozban jól rázd össze a hozzávalókat, majd forgasd meg benne a húsokat és tedd félre néhány órára. Ezek után forró olajban vagy grillen süsd ki a szeleteket.