Tavasszal talán még jobb grillezni, mint nyáron: a klassz, szellős időben nem ég oda az ember talpa a betonhoz, így szívesebben ácsorgunk a tűz mellett a húsokat és a zöldségeket forgatva. A grillköret szerintünk akkor a legjobb, ha izgalmas, tartalmas, színes, és az sem baj, ha már előző nap elkészíthetjük, hogy aznap már ne legyen vele semmi dolgunk, csak a hűtőből elővenni.
Egy kis friss kapor a kertből, joghurt, és nagyjából el is készült ez a babsaláta, aminek az sem árt, ha a grillezés előtti napon dobod össze, és pihen egy keveset a hűtőben.
Akik már felfedezték, milyen finom tud lenni egy-egy sós ételben néhány édes falatka, biztosan írni fogják ezt a klassz köretet, aminek az íze a citromtól és a petrezselyemtől lesz igazán nyári és friss.
Ez a balzsamecetes köret minden zsírosabb hús mellett tökéletes kísérő, és ráadásul nagyjából egy perc alatt összedobhatod, amint a zöldségek elkészültek a grillen. Fűszerezés után friss bazsalikommal és egy nagy marék rukkolával forgasd össze.
Néhány szelet tejszínes aromájú, zöldfűszeres halloumi sajt mellett a legfinomabb ez a gombasaláta, ami a szalonnakockák nélkül akkor is tökéletes, ha vega vendég érkezik a házhoz.
Ha szereted a nem mindennapi köreteket, tálalj a húsok mellé kapros polentát, amihez jól illik egy adag kecskesajt és úgy egy vödör joghurtos uborkasaláta is.