Ezt a jó kis hideg babsalátát egy kis kapor és görög joghurt teszi még érdekesebbé

Tavasszal talán még jobb grillezni, mint nyáron: a klassz, szellős időben nem ég oda az ember talpa betonhoz, így szívesebben ácsorgunk a tűz mellett a húsokat és a zöldségeket forgatva. És ha már húsok és zöldségek: van élet a cukkini-csirke kombón túl is, ezen a héten azt is megmutatjuk, milyen izgalmas köretek készülhetnek még a frissen sült grillhúsok mellé.

Egy kis friss kapor a kertből, joghurt, és nagyjából el is készült ez a saláta, aminek az sem árt, ha a grillezés előtti napon dobod össze, és pihen egy keveset a hűtőben. Ha sokan lesztek, dupla adagban készítsd. 

Így készül az öntet – az újhagyma zöldje is jól illik hozzá.
Így készül az öntet – az újhagyma zöldje is jól illik hozzá.vaitekune

Hozzávalók

  • 1 darab fehérbabkonzerv
  • 1 kis pohár görög joghurt
  • 0.5 darab biocitrom héja és leve
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 kis csokor friss kapor
  • ízlés szerint lila hagyma vagy snidling apróra vágva
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Ezzel a körettel sem lesz több dolgod, mint bármelyik másik salátával. Csöpögtesd le a konzervet, a joghurtot keverd el a fűszerekkel, és a forgasd össze óvatosan a hozzávalókat. Adj neki néhány órát a hűtőben, és már tálalhatod is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek