Fordított epertorta – egy kevés mentás tejszínhabbal próbáld ki

Már kapható friss, itthoni eper, és sajnos csak néhány hetünk van arra, hogy elkészítsük vele a legfinomabb dzsemeket, krémeseket és néhány olyan különlegességet, amit ezen a héten dobtunk össze az egyik legfinomabb gyümölcsből.

A legizgalmasabb úgy lesz ez a desszert, ha rebarbarát is keversz az eprek közé, és végül egy kevés mentasziruppal felvert házi tejszínnel tálalod.

Rebarbarát is keverj az eprek közé.
Rebarbarát is keverj az eprek közé.Azurita

Hozzávalók

A tésztához

  • 10 deka hideg vaj felkockázva
  • 1 kávéskanál
  • 0.5 darab biocitrom héja
  • 6 deka cukor
  • 1 darab tojás
  • 1 darab tojássárgája
  • 25 deka liszt

Az epres réteghez

  • 0.5 kiló eper
  • 10 deka vaj
  • 10 deka porcukor
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magja
Recept idők

Elkészítés:

A vajat dolgozd el a citromhéjjal, a liszttel, sóval, a cukorral, az egész tojással és a tojássárgájával, majd pihentesd a tésztát hűtőben fél órán át.

A epres töltelékhez szeleteld fel a gyümölcsöket és olvaszd meg a vajat. Add hozzá a cukrot és keverd, amíg feloldódik, majd mehet bele a vanília. Ezek után öntsd egy közepes, kerek formába, majd rendezd el rajta az eperszeleteket. Ezt borítsd meg a kör alakúra kinyújtott tésztával, majd az egészet előmelegített, forró sütőben 25-30 perc alatt süsd készre.

Így tarthatod sokáig frissen az epret: megvan a legjobb módszer! Így tarthatod sokáig frissen az epret: megvan a legjobb módszer!

Ha nálatok sem fogy el egyszerre az eper, ezeket mindenképp próbáld ki!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Eperleves mentával és kecskesajttal – imádni fogod a szokatlan kombinációt

Egy gyors fogás, ha éppen vendégeket vársz, vagy csak valami újat próbálnál ki a megszokott gyümölcsleves után. Készíts mellé grillezett csirkét rukkola-eper salátával és citromos-joghurtos öntettel, így lesz tökéletes ebéd vagy vacsora belőle.

2021. július10., 11:24

Érkezik az eper szezonja, várjuk egy pohárka epres mojitóval!

Ahogy a hőmérséklet melegszik, egyre jobban esik egy-egy hideg koktél. Ez az epres nagyon finom, és akár desszert helyett is bevetheted egy-egy tavaszi grillezés után.

2021. április20., 10:24

Epres-balzsamecetes lekvár kakukkfűvel – ezt kend a reggeli pirítósra!

Öt különleges tavaszi és nyári dzsemet is hoztunk erre a hétre olyan ízkombinációkkal, amik nem feltétlenül megszokottak a kamrákban. Pedig érdemes egy kicsit fűszerezned a dzsemeket és lekvárokat – tökéletesek lesznek egy-egy puha kalácsszelet tetején, amerikai palacsintán sós vajjal, de akár salátaöntetekben is elférnek egy-egy kanállal a citrom és az olívaolaj mellett.

2020. május31., 06:00

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Itt a szezon, készíts epergolyókat!

Már kapható friss, itthoni eper, és sajnos csak néhány hetünk van arra, hogy elkészítsük vele a legfinomabb dzsemeket, krémeseket és néhány olyan különlegességet, amit ezen a héten dobtunk össze az egyik legfinomabb gyümölcsből.

2020. május13., 06:00

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek