Fordított epertorta – egy kevés mentás tejszínhabbal próbáld ki

Már kapható friss, itthoni eper, és sajnos csak néhány hetünk van arra, hogy elkészítsük vele a legfinomabb dzsemeket, krémeseket és néhány olyan különlegességet, amit ezen a héten dobtunk össze az egyik legfinomabb gyümölcsből.

A legizgalmasabb úgy lesz ez a desszert, ha rebarbarát is keversz az eprek közé, és végül egy kevés mentasziruppal felvert házi tejszínnel tálalod.

Rebarbarát is keverj az eprek közé.
Rebarbarát is keverj az eprek közé.Azurita

Hozzávalók

A tésztához

  • 10 deka hideg vaj felkockázva
  • 1 kávéskanál
  • 0.5 darab biocitrom héja
  • 6 deka cukor
  • 1 darab tojás
  • 1 darab tojássárgája
  • 25 deka liszt

Az epres réteghez

  • 0.5 kiló eper
  • 10 deka vaj
  • 10 deka porcukor
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magja
Recept idők

Elkészítés:

A vajat dolgozd el a citromhéjjal, a liszttel, sóval, a cukorral, az egész tojással és a tojássárgájával, majd pihentesd a tésztát hűtőben fél órán át.

A epres töltelékhez szeleteld fel a gyümölcsöket és olvaszd meg a vajat. Add hozzá a cukrot és keverd, amíg feloldódik, majd mehet bele a vanília. Ezek után öntsd egy közepes, kerek formába, majd rendezd el rajta az eperszeleteket. Ezt borítsd meg a kör alakúra kinyújtott tésztával, majd az egészet előmelegített, forró sütőben 25-30 perc alatt süsd készre.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek