A legizgalmasabb úgy lesz ez a desszert, ha rebarbarát is keversz az eprek közé, és végül egy kevés mentasziruppal felvert házi tejszínnel tálalod.
Hozzávalók
A tésztához
- 10 deka hideg vaj felkockázva
- 1 kávéskanál só
- 0.5 darab biocitrom héja
- 6 deka cukor
- 1 darab tojás
- 1 darab tojássárgája
- 25 deka liszt
Az epres réteghez
- 0.5 kiló eper
- 10 deka vaj
- 10 deka porcukor
- 1 darab vaníliarúd kikapart magja
Elkészítés:
A vajat dolgozd el a citromhéjjal, a liszttel, sóval, a cukorral, az egész tojással és a tojássárgájával, majd pihentesd a tésztát hűtőben fél órán át.
A epres töltelékhez szeleteld fel a gyümölcsöket és olvaszd meg a vajat. Add hozzá a cukrot és keverd, amíg feloldódik, majd mehet bele a vanília. Ezek után öntsd egy közepes, kerek formába, majd rendezd el rajta az eperszeleteket. Ezt borítsd meg a kör alakúra kinyújtott tésztával, majd az egészet előmelegített, forró sütőben 25-30 perc alatt süsd készre.