Ez a jó kis desszert egyrészt arra is alkalmas, hogy a gyerekekkel összedobj valami egyszerűt, és arra is, hogy az ember egész nap rájárjon, amíg semmi nem marad belőle. Ha desszertként tálalnád, egy kis mentasziruppal készült, epres gyümölcsraguval dobd fel!
Hozzávalók
- 30 deka friss eper felkockázva
- 1 tubus sűrített tej
- 1 mokkáskanál só
- 20 deka zabpehely
- kókuszreszelék, mandulaliszt vagy kakaópor (a forgatáshoz)
Elkészítés:
Dolgozd el egymással a hozzávalókat egy aprítógépben, de akár egy villával is összetörheted az epret, így könnyű elkeverni a többi hozzávalóval. Legalább negyedórára tedd a hűtőbe, majd formázz belőle golyókat és forgasd meg a kókuszreszelékben, mandulában vagy kakaóporban.
Ha nálatok sem fogy el egyszerre az eper, ezeket mindenképp próbáld ki!
Tovább olvasom