Ha csalánnal főzöl, és nem vagy a gyógynövényes aromák rajongója, érdemes elővenned az izgalmas, erőteljes ízeket, amiket szuperül kísér majd ez az egészséges hozzávaló. Nálunk kéksajt, szarvasgomba, fokhagyma és ananász került mellé e heti receptötleteinkben.
A csalán és szarvasgomba tökéletes páros – az állítást ezzel az egyszerű recepttel bizonyítjuk.
Isteni ebben a pestóban a nagy adag parmezán és fenyőmag, de akár pecorino sajttal is kipróbálhatod. Pirítósok tetején, frissen főtt házi tésztával elkeverve tökéletes, egyszerű és egészséges fogás lesz belőle.
A csalán aromája mellett klasszul elfér a kéksajt, és ha igazán extra vacsorát készítenél, egy adag zelleres-almás saláta mellé tálald a frissen főtt raviolikat.
Ezúttal nemcsak fokhagyma, de egy kevés citromhéj is került nálunk a tejfölbe, ami a meleg tócsnik tetején jéghidegen a legfinomabb.
A friss menta és ananász kombinációját annyira szeretjük, hogy pont elfér mellette egy marék csalán is. Ha a szárát fogod meg, és a leveléhez nem érsz, akkor bátran leszedheted sütőkesztyű/használt nejlonszatyor/olló nélkül is.