Ez a bodzavirágdzsem egy hatalmas vajas kalácsszeleten a legfinomabb

A bodzavirág aromája semmihez nem hasonlítható, és nincs okod arra sem, hogy csak a tavaszi limonádéidat ízesítsd vele. Készíthetsz vele smoothie-kat, sütit, fánkot és fagylaltot – ezen a héten össze is gyűjtöttünk néhány klassz bodzás receptet.

A vajas kalács mellett elfér sültek mellé kínált gyümölcsragukban, piskótatekercsbe töltve, salátaöntetek ízesítőjeként vagy egy jó hideg szelet sajttorta tetejére kanalazva. Ha egy kanállal belekeversz a tejszínhabba, a reggeli tejeskávédat és kakaódat is feldobhatod vele.

Palacsintában is próbáld ki!
Palacsintában is próbáld ki!KatharinaRau

Hozzávalók

  • 25 darab bodzavirág a szára nélkül
  • 2 nagyobb darab biocitrom
  • 35 deka cukor
  • 3 darab alma
  • 1 csomag dzsemfix 3:1
  • 5 deci víz
Recept idők

Elkészítés:

Karikázd fel a citromokat, rétegezd a bodzavirágokkal és öntsd le a vízzel. A keveréket egy éjszakán át pihentesd. 

Másnap nyomkodd ki és szűrd le a folyadékot, majd add a hozzá a cukorral elkevert dzsemfixet, a lereszelt almákat. Forrástól számítva 5 percig főzd, szűrd le, töltsd kis üvegekbe, amiket pár percig hagyj fejjel lefelé állni. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek