Ebben van a fejes saláta és a friss retek helye: tavaszi saláta olaszosan, szardellás öntettel

Szegény fejes saláta – éppen terem, de sajnos várnia kell a tojásos galuskára, hogy az asztalunkra kerüljön, és arra, hogy elfogyjanak előle a friss jégsaláták és rukkolák. Ennek nem kell feltétlenül így lennie, a fejes salátával többféle finomság készülhet, nem csak a legismertebb, ecetes változat. Mutatunk is belőlük néhányat ezen a héten.

Van olyan, amikor nem az alapanyagoktól, hanem a melléjük kínált öntettől lesz különleges egy saláta – ez a változat is pont ilyen. Nálunk pirított kalácskockákkal került az asztalra, ezekkel még érdekesebb fogás lett. 

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 2 szelet kalács felkockázva
  • 1 fej fejes saláta felcsíkozva
  • 2 kisebb szelet csirkemell besózva és borsozva
  • 2 evőkanál olaj
  • 6 kisebb darab retek apróra vágva
  • 1 bögre koktélparadicsom összevágva
  • a tetejére friss bazsalikom

Az öntethez

  • 0.5 deci olívaolaj
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 3 darab szardella
  • 1 kisebb gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Tálald két tányérra a salátát, maj pirítsd meg a kalácsszeleteket és kockázd fel. A csirkét süsd meg a forró olajon néhány perc alatt, utána csíkozd fel a húsokat. Ha az is a tényérra került, turmixold össze a öntet hozzávalóit és tálald a saláta mellé.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek