Van olyan, amikor nem az alapanyagoktól, hanem a melléjük kínált öntettől lesz különleges egy saláta – ez a változat is pont ilyen. Nálunk pirított kalácskockákkal került az asztalra, ezekkel még érdekesebb fogás lett.
Hozzávalók 2 személyre
A salátához
- 2 szelet kalács felkockázva
- 1 fej fejes saláta felcsíkozva
- 2 kisebb szelet csirkemell besózva és borsozva
- 2 evőkanál olaj
- 6 kisebb darab retek apróra vágva
- 1 bögre koktélparadicsom összevágva
- a tetejére friss bazsalikom
Az öntethez
- 0.5 deci olívaolaj
- 2 evőkanál fehérborecet
- 3 darab szardella
- 1 kisebb gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- ízlés szerint frissen őrölt bors
Elkészítés:
Tálald két tányérra a salátát, maj pirítsd meg a kalácsszeleteket és kockázd fel. A csirkét süsd meg a forró olajon néhány perc alatt, utána csíkozd fel a húsokat. Ha az is a tényérra került, turmixold össze a öntet hozzávalóit és tálald a saláta mellé.