Dióval és körtével is finom a fejes saláta, főleg, ha egy különleges kéksajtos öntet is kerül a tetejére

Szegény fejes saláta – éppen terem, de sajnos várnia kell a tojásos galuskára, hogy az asztalunkra kerüljön, és arra, hogy elfogyjanak előle a friss jégsaláták és rukkolák. Ennek nem kell feltétlenül így lennie, a fejes salátával többféle finomság készülhet, nem csak a legismertebb, ecetes változat. Mutatunk is belőlük néhányat ezen a héten.

A kéksajt mellé már nem kell túl sok aromás összetevő, éppen elég egy kis majonézes öntet snidlinggel és egy kis almaszósszal. Egy szelet grillezett csirkét vagy sajtot is jól feldob egy-egy ilyen különleges köret.

Hozzávalók 1 személyre

A salátához

  • 1 fej fejes saláta csíkokra vágva
  • 2 marék pirított dió
  • 2 közepes darab körte felszeletelve
  • 1 darab avokádó felszeletelve
  • 2 szál zellerszár felaprítva

Az öntethez

  • 5 deka kéksajt
  • 1 deci tejszín
  • 1 csapott mokkáskanál barna cukor
  • ízlés szerint só, citromlé, fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

Halmozd a saláta összetevőit egy tányérra, majd turmixold össze alaposan az öntet hozzávalóit. Ízesítsd sóval, borssal és pár csepp citromlével, és tálald a keverék tetején vagy mellette egy kisebb tálban.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek