A kéksajt mellé már nem kell túl sok aromás összetevő, éppen elég egy kis majonézes öntet snidlinggel és egy kis almaszósszal. Egy szelet grillezett csirkét vagy sajtot is jól feldob egy-egy ilyen különleges köret.
Hozzávalók 1 személyre
A salátához
- 1 fej fejes saláta csíkokra vágva
- 2 marék pirított dió
- 2 közepes darab körte felszeletelve
- 1 darab avokádó felszeletelve
- 2 szál zellerszár felaprítva
Az öntethez
- 5 deka kéksajt
- 1 deci tejszín
- 1 csapott mokkáskanál barna cukor
- ízlés szerint só, citromlé, fehér bors
Elkészítés:
Halmozd a saláta összetevőit egy tányérra, majd turmixold össze alaposan az öntet hozzávalóit. Ízesítsd sóval, borssal és pár csepp citromlével, és tálald a keverék tetején vagy mellette egy kisebb tálban.