Nem mintha bármi baj lenne egy frissen sült sonkaszelettel a hagyományos módon, kaláccsal, tojással, esetleg egy kevés ecetes fejes salátával tálalva, de ha a húsvéti klasszikus új dimenzióit is kipróbálnád, szerintünk kezdd ezekkel a receptekkel.
Ebben a finom sonkás krémben a kedvenc sajtjaid és fűszereid is elférnek, elég, ha arra ügyelsz, hogy mindegyikből elég egyféle. Nálunk az aromás tárkony mellé egy kevés citromhéj és mozzarella került a töltelékbe.
A házi kalács receptjét már bögrés változatban is megosztottuk, így mérned sem kell semmit, ha te is házilag dobnád össze a kalácsburger alapjait. Csak állítsd össze a tésztát, alaposan dagaszd meg, formázd vagy fond kisebb adagokra, és süsd készre fél óra alatt a házi kalácsbucit.
Ha épp van időtök egy tartalmas reggelire, dobjatok össze egy jó quiche-t, amit ha gyors változatban készítenél, leveles tésztára halmozd a tojásos tölteléket. Sokszor mutattunk már hagyományos quiche-receptet, most, az ünnep utáni pihenés jegyében a leveles tésztás változatoké a terep.
Egy nagy adag jégsaláta és akár néhány vékony szelet alma és szárzeller is kerülhet ebbe a szendvicsbe, amit rozskenyérrel és kalácsszeletekkel is elkészíthetsz. A kéksajt kedvelői biztos, hogy szeretni fogják.
Nem kell több érv: ez a meleg saláta pont annyira olaszos, mint amennyire alakbarát, így nem kell ürügy ahhoz, hogy akár hetente többször elkészítsd.