A kényszerpihenő azért lehetőséget ad pár új programra, ahogy a régi hobbik leporolására is. Miért ne lehetne ezek egyike az, hogy megtanulod a legegyszerűbb és leghasznosabb alaprecepteket, hogy ezentúl a család házi kalácsot és frissen gyúrt tésztát ebédeljen és uzsonnázzon?
Csak csíkozz fel mellé néhány szelet húst, vágj össze zöldségeket és keverj egy kis fokhagymás-joghurtos öntetet, és máris kész a házi gírosz, amit a család minden tagja a saját ízlése szerint tölthet meg.
Egy nagy adag parmezánnal is tökéletes, de készítheted tökkel, spenótosan, és keverheted paradicsomszósszal, sült baconkockákkal és sűrű, tejes mártásokkal is – a gnocchi jó alap minden olaszos ételhez és a legtöbb olyanhoz is, amihez tésztát használnál.
Ne csak kakaó mellé, vajasan próbáld ki a kalácsot, kóstold meg sonkával, salátával és néhány vékony szelet ementálival is. Az édeskés tészta még finomabb egy nagy szelet sült, hagyományos érlelésű sonkával.
Ha te is azok közé tartozol, akiknek sikerült elég lisztet beszereznie a bezártságban töltött napok átvészelésére, akkor jól jöhet még néhány tipp, amire felhasználhatod a kenyérsütésen kívül. Ilyen például a házi, gyúrt tészta.
A nokedli mindenféle ragu és pörkölt mellett finom, de tojásosan, káposztásan, sült hagymával, lecsó mellé, spenóttal és más zöldségekkel is érdemes kipróbálnod.