És nokedlit szaggatni tudsz-e? Mutatjuk a legegyszerűbb házi nokedli receptjét!

Ha te is azok közé tartozol, akiknek sikerült elég lisztet beszereznie a bezártságban töltött napok átvészelésére, akkor jól jöhet még néhány tipp, amire felhasználhatod, a kenyérsütésen kívül. Ebben segítünk ezen a héten.

A nokedli mindenféle ragu és pörkölt mellett finom, de tojásosan, káposztásan, sült hagymával, lecsó mellé, spenóttal és más zöldségekkel is érdemes kipróbálnod.

Egy kis pörkölt tökéletes lesz mellé.
Egy kis pörkölt tökéletes lesz mellé.Yosyp Sani M

Hozzávalók

  • 50 deka liszt
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál
  • 3.5 deci víz
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egymással a hozzávalókat, majd lobogó, sós vízbe szaggasd a galuskákat egy szaggató segítségével vagy késsel, vágódeszkáról. Ha feljött a víz tetejére, adj neki még 2 percet, majd vedd ki egy szűrőkanállal, és tedd víz alá, vagy adj hozzá egy kevés zsiradékot. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek