Ha ismered a házi, gyúrt tészta receptjét, sosem veszed majd a boltban

Ha te is azok közé tartozol, akiknek sikerült elég lisztet beszereznie a bezártságban töltött napok átvészelésére, akkor jól jöhet még néhány tipp, amire felhasználhatod a kenyérsütésen kívül. Ebben segítünk ezen a héten.

Készítheted olaszosan, de mákkal, grízzel és egy tejszínes, húsos ragu alatt is tökéletes a házi tészta. Egyszerűen, csíkokra vágva tökéletes tagliatelle (széles metélt) lesz a végeredmény. 

Ezerféleképpen felhasználhatod.
Ezerféleképpen felhasználhatod.ilbusca

Hozzávalók

  • 50 deka liszt
  • 4 darab tojás
  • 1 teáskanál
  • 2 evőkanál víz (ha szükséges)
Recept idők

Elkészítés:

Apránként dolgozd össze az egymással és a sóval elkevert tojásokat a liszttel úgy, hogy egy közepesen kemény tésztát kapj. Kend le egy kis étolajjal, és pihentesd legalább negyedórán át, majd nyújtsd vékonyra és vágd csíkokra. Lobogó, sós vízben néhány perc alatt elkészül. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek