Nem kell ennél különlegesebb ebéd: spenótos-füstölt sajtos tészta baconnel és fenyőmaggal

A bezártságban jó barátaink a száraztészták, amikkel néhány perc alatt dobhatunk össze vacsorát és ebédet nagyjából végtelen variációban. Ezen a héten olyan tésztaételeket hoztunk, amik nem unalmasak, miközben alapanyagaikból mindig van otthon legalább egy kis adag.

A spenót és a füstölt sajt klasszul összeillenek, ennek bizonyítéka ez a gyors, tésztás étel is, amit tálaláskor bébispenót-levelekkel, rukkolával és friss koktélparadicsommal is összefogathatsz, így langyos tésztasaláta készülhet belőle.

Még egy kis fenyőmag és kész.
Még egy kis fenyőmag és kész.HeikeRau

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre penne vagy más száraztészta
  • 0.5 doboz fagyasztott spenót
  • 2 deci tejszín
  • 2 evőkanál pirított fenyőmag
  • 1 bögre reszelt füstölt sajt
  • 5 deka baconkocka
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben a forró olajon keverd néhány pecig a baconkockákat és a fokhagymát. Ha ezzel megvagy, mehet a keverékbe a spenót és a tejszín is. Ha összekeverted, mehet hozzá a sajt, majd tálald az egészet a pirított fenyőmaggal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek