Tengerparti hangulatban: tonhalas tészta tejszínnel és kapribogyóval

A bezártságban jó barátaink a száraztészták, amikkel néhány perc alatt dobhatunk össze vacsorát és ebédet nagyjából végtelen variációban. Ezen a héten olyan tésztaételeket hoztunk, amik nem unalmasak, miközben alapanyagaikból mindig van otthon legalább egy kis adag.

Ha van otthon egy lelkes tízéves, talán még ő is szívesen összedobja ezt az egyszerű, kicsit mediterrán hangulatú ételt, amivel csak annyi dolgod van, hogy a kifőtt tésztával elkeversz minden hozzávalót. Ha még ezt is tovább fokoznád, egy kevés parmezánnal és zöld borssal küldd meg a tetejét.

Ha már egy darabig nem utazhatunk.
Ha már egy darabig nem utazhatunk.Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre farfalle (vagy más száraztészta)
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 2 kisebb doboz lecsöpögtetett tonhalkonzerv
  • 0.5 bögre csemegekukorica
  • 1 deci tejszín
  • 1 teáskanál vaj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • ízlés szerint apróra vágott snidling, oregánó és bazsalikom
  • 0.5 darab biocitrom héja lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Csak főzd meg a tésztát, forgasd össze a hozzávalókkal, és hagyd őket együtt langyosra hűlni fedő alatt. Friss avokádóval és paradicsommal teheted még gazdagabbá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek