Egy nagy adag friss, langyos, tisztességesen megtöltött lekváros buktával és egy klassz bablevessel ellesz a család egy napig, és még arra sem lehet panasz, hogy nem idézted meg a klasszikus menzahangulatot.
Hozzávalók
- 25 deka sűrű lekvár tetszőleges ízben
- 1 mokkáskanál só
- 3 deka élesztő
- 3 deci langyos tej
- 50 deka liszt
- 3 darab tojássárgája
- 10 deka vaj
- 1 nagy evőkanál kristálycukor
- 5 deka porcukor
Elkészítés:
Keverd el a tejben a cukrot és az élesztőt, majd futtasd fel úgy 10 perc alatt.
Ha ezzel megvagy, nincs más dolgod, csak az összes hozzávalót addig keverni, amíg lágy tésztává áll össze. Pihentesd a tésztát meleg helyen, letakarva 40 percig.
Ha ezzel megvagy, lisztes tésztán nyújtsd ki, vágj belőle tetszőleges téglalapokat attók függően, mekkora buktákat szeretnél. Minden darab kapjon egy adag lekvárt, majd hajtsd össze őket. A tepsiben vajazd meg kissé a buktát tetejét, majd még egy negyedórán át pihenjenek.
Előmelegített, 190 fokos sütőben süsd őket aranybarnára.