Ha kezdő vagy a konyhában, ezt az egyszerű fogást akkor is nagyon könnyen összedobod majd. Nemcsak füstölt sajttal lehet finom, de mozzarellás-kecskesajtos változatban is. Ha a szilvát valami mással helyettesítenéd, szárított paradicsommal és olasz fűszerekkel szórd meg a tetejét!
Hozzávalók 2 személyre
- 2 bögre szarvacskatészta
- 15 deka lereszelt füstölt sajt (nálunk alpesi sajttal készült)
- 3 deci tejszín
- 2 csapott evőkanál liszt
- ízlés szerint só
- 1 csésze összevágott aszalt szilva
- 1 teáskanál vaj
Elkészítés:
Főzd meg a tésztát sós vízben, és ha elkészült, szűrd le és tedd vissza a lábasba. Add hozzá a liszttel elkevert tejszínt, vajat, ízlés szerint sót, és ha besűrűsödött, mehet hozzá a sajt is. Ha a sajt elolvadt, keverd el benne az aszaltszilva-kockákat, és ha van otthon rozmaring, abból is szórj rá egy keveset.