Szereted a sajtos tésztát? Aszalt szilvával és füstölt sajttal is próbáld ki!

Ha nem riadsz meg a gasztrokülönlegességektől és a mindig nyerő édes-sós párosoktól, akkor ez az egyszerű fogás biztosan tetszeni fog. Nincs más dolgod, csak kedvenc sajtos tésztád egy kevés alpesi sajttal elkészíteni, és néhány szelet édeskés, kissé fanyar aszalt szilvával feldobni a krémesre olvadt sajt tetejét.

Ha kezdő vagy a konyhában, ezt az egyszerű fogást akkor is nagyon könnyen összedobod majd. Nemcsak füstölt sajttal lehet finom, de mozzarellás-kecskesajtos változatban is. Ha a szilvát valami mással helyettesítenéd, szárított paradicsommal és olasz fűszerekkel szórd meg a tetejét!

Aszalt szilvával is finom.
Aszalt szilvával is finom.MeaghanHarvey

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre szarvacskatészta
  • 15 deka lereszelt füstölt sajt (nálunk alpesi sajttal készült)
  • 3 deci tejszín
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • ízlés szerint
  • 1 csésze összevágott aszalt szilva
  • 1 teáskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát sós vízben, és ha elkészült, szűrd le és tedd vissza a lábasba. Add hozzá a liszttel elkevert tejszínt, vajat, ízlés szerint sót, és ha besűrűsödött, mehet hozzá a sajt is. Ha a sajt elolvadt, keverd el benne az aszaltszilva-kockákat, és ha van otthon rozmaring, abból is szórj rá egy keveset.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek