Ez a csilis kukoricaleves egy nagy adag jalapeñóval az igazi

Ez a jó kis mexikói hangulatú leves nem igényel semmilyen szakértelmet, akár kezdőként is könnyen össze tudod dobni. Egy nagy adag teljes kiőrlésű tortillalapból készült tortillacsipsszel a tetején klassz, lassú felszívódású levesbetéttel tálalhatod.

Ha még izgalmasabbá tennéd, a ropogósra sütött tortillalapokat fűszerezd paprikával, fokhagymával és őrölt köménnyel – a forró falatok tökéletes kísérői lesznek ennek az egyszerű, édeskés levesnek.

Akár reszelt sajt is mehet a tetejére.
Akár reszelt sajt is mehet a tetejére.LauriPatterson

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab kukoricakonzerv (legalább 40 deka)
  • 0.5 mokkáskanál őrölt kömény
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 deci tejszín
  • 8 deci alaplé
  • 1 kisebb darab vöröshagyma felaprítva
  • 3 gerezd fokhagyma felparítva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • ízlés szerint cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd meg a forró zsiradékok keverékén a vöröshagymát, majd ha ezzel megvagy, add hozzá a fokhagymát, a kukoricát és az alaplevet. Adj a keveréknek 10 percet, majd mehet hozzá a tejszín és a fűszerek. Néhány perc múlva botmixerrel sűrítsd be. Ha még sűrűbbre szeretnéd, egy evőkanál lisztet is adj hozzá. Tortillacsipsszel és jalapeñokarikákkal tálald. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek