Ha még izgalmasabbá tennéd, a ropogósra sütött tortillalapokat fűszerezd paprikával, fokhagymával és őrölt köménnyel – a forró falatok tökéletes kísérői lesznek ennek az egyszerű, édeskés levesnek.
Akár reszelt sajt is mehet a tetejére.LauriPatterson
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab kukoricakonzerv (legalább 40 deka)
- 0.5 mokkáskanál őrölt kömény
- ízlés szerint só, bors
- 2 deci tejszín
- 8 deci alaplé
- 1 kisebb darab vöröshagyma felaprítva
- 3 gerezd fokhagyma felparítva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- ízlés szerint cayenne-bors
Elkészítés:
Futtasd meg a forró zsiradékok keverékén a vöröshagymát, majd ha ezzel megvagy, add hozzá a fokhagymát, a kukoricát és az alaplevet. Adj a keveréknek 10 percet, majd mehet hozzá a tejszín és a fűszerek. Néhány perc múlva botmixerrel sűrítsd be. Ha még sűrűbbre szeretnéd, egy evőkanál lisztet is adj hozzá. Tortillacsipsszel és jalapeñokarikákkal tálald.