Dobd fel a melegszendvicset serrano sonkával, fűszeres vajjal és bébispenóttal!

Bármelyik kedvenc sonkafajtádat használhatod ehhez a félig meleg, félig hideg szendvicshez. A forró fűszeres vajjal összeolvadt sajtra egy adag bébispenót kerül, és végül a hideg sonkaszeletekkel lesz tökéletes ez az egyszerű reggeli vagy akár vacsora.

Ha még gazdagabbá tennéd, tükörtojással tálald, ha pedig szereted az izgalmas fogásokat, egy vékony csík mézzel és csiliporral a tetején is próbáld ki.

Bármennyit megennénk belőle.
Bármennyit megennénk belőle.kasia2003

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 gerezd összetört fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított olasz fűszerkeverék
  • 6 vékony szelet mozzarella sajt
  • 2 nagy szelet serrano sonka
  • 2 nagy szelet kenyér
  • 0.5 darab biocitrom héja
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 marék bébispenót
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a vajat a citromhéjjal, fokhagymáva és az olsz fűszerekkel. Sózd és borsozd, majd kend meg vele a kenyészeleteket. Tedd rá a mozzarellát is, és süsd a sütőben a kenyereket, amíg a sajt elolvad. Ekkor kapjanak egy-egy marék friss spenótot, arra  pedig egy nagy szelet sonkát. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek