Próbálj ki valami különlegeset: palacsinta matchával és fehércsokikrémmel

Szerintem akkor szerencsés a különlegességeket kipróbálni, ha azok nem fura, felismerhetetlen ételek lesznek az asztalon, hanem olyasmik, amiknek nagyon is van értelme, például mert egy-egy új arcát mutatják meg megszokott fogásainknak. Ez a matchaporral ízesített palacsinta pont ilyen – egy jól ismert kedvencünkön csavar egy keveset úgy, hogy az egész még ismerős, mégis nagyon új és izgalmas desszert lesz.

A sűrű, fehér csokis krémhez nemcsak színben illenek jól a friss, fagyasztva szárított gyümölcsök, de még a koktélcseresznye is, hanem az ízén is sokat dob. Ha a gyümölcsökben nem hiszel, egy (bio) lime levét és héját add a krémhez, azzal is nagyon finom lesz. Egyenként is tálalhatod, de nagyon látványos palacsintatorta is készülhet belőle. 

Palacsintatortaként is tálalhatod.
Palacsintatortaként is tálalhatod.Lena_Zajchikova

Hozzávalók 2 adaghoz

A palacsintákhoz

  • 15 deka liszt
  • 1.5 deci tej
  • 1 deka matchapor
  • 2 darab tojás
  • 0.5 mokkáskanál
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 deci szóda
  • 1 teáskanál olaj

A krémhez

  • 10 deka sajtkrém
  • 1 csipet
  • 5 deka felolvasztott fehér csoki
  • 3 deka lereszelt fehér csoki
  • 1.5 deci felvert habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan a palacsinta hozzávalóit, majd egy kevés olajon süsd ki. A krémhez dolgozd el alaposan a hozzávalókat egymással, majd töltsd a már kissé langyos palacsintákba. Ha még édesebbre szeretnéd, egy csapott evőkanál porcukrot is adj hozzá.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek