Fél óra alatt összedobod: túrós-étcsokis brownie egyszerűen

Minden brownie esetében fontos szabály, hogy ne spórolj az étcsokin, kerüljön bele a legjobb minőségű, mert ez adja majd meg az alapízét a sütinek. Ahhoz, hogy még finomabb legyen, egy kis kanál só és egy adag ristretto fog segíteni – ahogy nagyjából minden csokis sütin. Így lesz az „oké, még egy csokis süti”-ből, „mit tettél ebbe, Marikám” – féle klasszikus.

A sűrű, csokis desszert nem is kaphatna jobb társat a sütőben, mint egy adag savanykás túró – tudta ezt már a nagymamánk is, amikor reszelt túróst sütött, általában érthetetlenül ritkán. Pedig a túró és a csoki jó barátok, erre bizonyíték a Túró Rudi, a reszelt túrós és ez az izgalmas brownie is. A túrót ricottával is helyettesítheted, ebben az esetben egy kevés citruslé és azok héja is elfér a krémben, ahogy például kandírozott gyümölcsök is. 

Egy kis csokiöntet sem árt neki.
Egy kis csokiöntet sem árt neki.

Hozzávalók

A browniehoz

  • 20 deka vaj
  • 20 deka étcsokoládé
  • 10 deka liszt
  • 4 darab tojás
  • 20 deka cukor vagy xilit
  • 1 mokkáskanál
  • 1 adag ristretto
  • 5 deka mandulaliszt

A túrós réteghez

  • 15 deka túró
  • 2 evőkanál sajtkrém
  • 4 evőkanál cukor vagy édesítő
  • néhány csepp citromlé
  • 0.5 mokkáskanál
  • 2 darab tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd össze a vajat és a csokit kis lángon, közben a tojásokat is keverd habosra a cukorral. Ha a csokis keverék langyosra hűlt, dolgozd el jól egymással a brownie minden hozzávalóját. 

A túrós réteghez csak dolgozz el egymással alaposan minden hozzávalót. 

Egy tepsibe öntsd előbb a csokis réteget, majd ezek után kanalazd bele a túrós adagokat, és süsd meg a brownie-t 180 fokon úgy fél óra alatt. Friss vagy aszalt gyümölcsökkel teheted még érdekesebbé. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek