A sűrű, csokis desszert nem is kaphatna jobb társat a sütőben, mint egy adag savanykás túró – tudta ezt már a nagymamánk is, amikor reszelt túróst sütött, általában érthetetlenül ritkán. Pedig a túró és a csoki jó barátok, erre bizonyíték a Túró Rudi, a reszelt túrós és ez az izgalmas brownie is. A túrót ricottával is helyettesítheted, ebben az esetben egy kevés citruslé és azok héja is elfér a krémben, ahogy például kandírozott gyümölcsök is.
Hozzávalók
A browniehoz
- 20 deka vaj
- 20 deka étcsokoládé
- 10 deka liszt
- 4 darab tojás
- 20 deka cukor vagy xilit
- 1 mokkáskanál só
- 1 adag ristretto
- 5 deka mandulaliszt
A túrós réteghez
- 15 deka túró
- 2 evőkanál sajtkrém
- 4 evőkanál cukor vagy édesítő
- néhány csepp citromlé
- 0.5 mokkáskanál só
- 2 darab tojássárgája
Elkészítés:
Olvaszd össze a vajat és a csokit kis lángon, közben a tojásokat is keverd habosra a cukorral. Ha a csokis keverék langyosra hűlt, dolgozd el jól egymással a brownie minden hozzávalóját.
A túrós réteghez csak dolgozz el egymással alaposan minden hozzávalót.
Egy tepsibe öntsd előbb a csokis réteget, majd ezek után kanalazd bele a túrós adagokat, és süsd meg a brownie-t 180 fokon úgy fél óra alatt. Friss vagy aszalt gyümölcsökkel teheted még érdekesebbé.