Sajtos rudak – így készítheted el legegyszerűbben nagymama kedvenc vendégváróját

Szinte bármelyik kedvenc sajtod felhasználható ehhez a gyors, sós sütihez, ami mellett akár paprikát, színesbors-keveréket vagy parmezánt is adhatsz a tésztához.

Nem csak sósan finom: egy adag szilvalekváros-borsos mártogatóssal tényleg extra vendégvárót készíthetsz belőle. 

Szezámmaggal vagy akár olaszosan is készítheted.
Szezámmaggal vagy akár olaszosan is készítheted.tbralnina

Hozzávalók

  • 30 deka liszt
  • 25 deka margarin
  • 1 darab tojás
  • 1.5 deci tejföl
  • 1 bögre reszelt sajt (nálunk maasdamer)
  • 2 csapott teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan a lisztet a sóval, a cukorral, majd a margarinnal és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Ha jól eldolgoztad, nyújtsd ki a tésztát, kend meg a tojással, és szórd rá a sajtot. Ezek után késsel vágj belőle rudakat, és mehet az egész 180 fokos sütőbe úgy 10 percre. 

Ha még édekesebbre szeretnéd, akár csavarhatsz is egyet a tésztán, ha pedig a tojást pizzakrémre cseréled, kicsit olaszosabb hangulatú vendégváró lesz a végeredmény. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek