Triplacsokis cupcake-ek Nutella-krémmel – ezt süsd meg, ha biztosra akarsz menni!

Aki a sütit szereti, az a csokit is biztosan szereti, ezért jó ötlet triplacsokis sütikkel lekenyerezni, megvesztegetni és örökre magunkhoz láncolni a családot és a vendégeket. Ennél a sütinél biztosan nem jön elő, hogy én nem szeretem a zselatint/málnát/túrót, vagy az élesztős dolgokat, a Nutella segít abban, hogy az egész tuti siker legyen.

A cupcake ugye valójában nem más, mint az unalmas muffin kisminkelt változata, ám ha ilyet készítünk, arra érdemes figyelni, hogy az egész ne csak valami nagyon színes, édes és látványos desszert legyen, hanem tényleg kerüljenek be ízek: csoki, gyümölcspüré, matcha, citrushéjak vagy bármi, ami épp eszedbe jut.

A krémhez extra kakaóport is keverhetsz.
A krémhez extra kakaóport is keverhetsz.zefirchik06

Hozzávalók

A muffinokhoz:

  • 5 deka kakaópor
  • 2 marék csokoládépasztilla (vagy apróra vágott étcsokoládé)
  • 2 nagyobb darab tojás
  • 15 deka liszt
  • 15 deka puha vaj
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 15 deka cukor
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 zacskó vaníliás cukor

A tetejére

  • 15 deka natúr sajtkrém
  • 3 nagy evőkanál Nutella
  • 5 deka reszelt étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a tészta száraz hozzávalóit (a csokidarabokat még ne tedd bele), majd mehet bele a megolvasztott vaj langyosan és a tojások is. Ha ezzel megvagy, adj annyi tejfölt hozzá, ha szükséges, hogy sűrű, de még folyékony tésztává álljon össze – ennek mennyisége a tojások méretétől is függ. A legvégén keverd el benne a csokidarabokat. Kanalazd muffinformákba, és süsd készre előmelegített sütőben, 180 fokon úgy 15-20 perc alatt.

A krémhez csak dolgozd el egymással a hozzávalókat, és díszítsd vele a kihűlt süteményeket. A tetejére étcsokoládé-forgácsot szórj. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek