A tócsni bármikor jöhet, főleg egy adag snidlinges-fokhagymás tejföllel

A tócsni azoknak való, akik jól akarnak lakni egy könnyen elkészíthető étellel gyorsan, magyarosan, de hús nélkül. Nem kérnek a lángos kelesztési idejéből, és húst sem pácolnának, elégnek érzik összekeverni a tésztát, és rá egy nagy adag, jéghideg fokhagymás tejfölt.

A tócsni másik neve lapcsánka. 
Ám ha azt hallod, hogy bandurák, bere, beré, berét, berhe, bramborák, cicedli, cicege, enge-menge, görhöny, hadi rántotta, harula, huláble, kremzli, krumplibaba, krumplimálé, krumpliprósza, lapcsánka, lapotya, lapotyka, lapsi, lepcsánka, lepkepotyi, mackó, macok, matutka, nyist, picskedli, ragujla, recsege, röstiburgonya, rösztike taccs, tócsi vagy toksa, akkor szintén erről az ételről beszélnek. 

Avokádókrémmel is finom.
Avokádókrémmel is finom.fermate

Hozzávalók

  • 50 deka lereszelt krumpli
  • 25 deka liszt
  • 1 tojás
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a hozzávalókat, és ha van annyi időd, hagyd állni a sűrű tésztát úgy 15 percig. Ezek után szaggasd egy evőkanállal bő, forró olajba, és ha elkészült, fokhagymával, friss snidlinggel elkevert tejföllel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek