A különleges fahéjas köret egészen új szintre emeli ezt a csirkés fogást. Nyugodtan adj a paradicsomszeleteknek egy kevés mézet, sót, fehérborecetet és borsot a fahéj mellett, így egy egészséges és könnyű, de mégis kissé izgalmas körete lesz a csirkecomboknak. Életmódváltó verzióban tartalmas köretek helyett friss rukkolaleveleken tálald a sült paradicsomokat, ha pedig valami nagyon érdekessel ennéd, próbáld ki enyhén sós, mézes, aszalt paradicsommal és kapribogyóval elkevert csicseriborsóval.
Hozzávalók 2 személyre
A csirkéhez
- 40 deka csirkemell- vagy combfilé
- 1 kis pohár görög joghurt
- 0.5 darab biocitrom leve és héja
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál oregánó
- 2 gerezd lereszelt fokhagyma
A paradicsomokhoz
- 6 közepes darab felszeletelt paradicsom
- 1 teáskanál méz
- 1 kávéskanál fahéj
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál fehérborecet
Elkészítés:
Keverd el a joghurtot a mézzel, fokhagymával, citromlével, a citrom héjával, sóval és borssal, majd hagyd ebben állni a csirkeszeleteket néhány órán át.
A paradicsomokat egyenként kend meg az olajból, mézből, fehérborecetből, sóból és olívaolajból készült mázzal, majd egy kontaktkrillben vagy kis olajon süsd meg a szeleteket. Utánuk ugyanígy süsd meg a húsokat is néhány perc alatt, forró zsiradékon, majd tálald az egészet kedvenc köreteddel és egy kevés oregánóval a tetején.