Mézes-joghurtos csirke fahéjjal grillezett paradicsommal – közönségkedvenc izgalmas változatban

Ha valami könnyű, de mégis ismerős fogást ennél, készítsd el ezt a pofonegyszerű csirkés receptet, amit a különleges fahéjas paradicsom és az újhagyma zöldje dob fel. Nem is kell hozzá semmi, csak egy adag párolt rizs vagy egy nagy adag parmezánnal ízesített, frissen sült édesburgonya.

A különleges fahéjas köret egészen új szintre emeli ezt a csirkés fogást. Nyugodtan adj a paradicsomszeleteknek egy kevés mézet, sót, fehérborecetet és borsot a fahéj mellett, így egy egészséges és könnyű, de mégis kissé izgalmas körete lesz a csirkecomboknak. Életmódváltó verzióban tartalmas köretek helyett friss rukkolaleveleken tálald a sült paradicsomokat, ha pedig valami nagyon érdekessel ennéd, próbáld ki enyhén sós, mézes, aszalt paradicsommal és kapribogyóval elkevert csicseriborsóval. 

Már csak a köret hiányzik.
Már csak a köret hiányzik.OksanaKiian

Hozzávalók 2 személyre

A csirkéhez

  • 40 deka csirkemell- vagy combfilé
  • 1 kis pohár görög joghurt
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál oregánó
  • 2 gerezd lereszelt fokhagyma

A paradicsomokhoz

  • 6 közepes darab felszeletelt paradicsom
  • 1 teáskanál méz
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál
  • 1 teáskanál fehérborecet
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a joghurtot a mézzel, fokhagymával, citromlével, a citrom héjával, sóval és borssal, majd hagyd ebben állni a csirkeszeleteket néhány órán át. 

A paradicsomokat egyenként kend meg az olajból, mézből, fehérborecetből, sóból és olívaolajból készült mázzal, majd egy kontaktkrillben vagy kis olajon süsd meg a szeleteket. Utánuk ugyanígy süsd meg a húsokat is néhány perc alatt, forró zsiradékon, majd tálald az egészet kedvenc köreteddel és egy kevés oregánóval a tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek