Az aztékzsálya magja kifejezetten jó rostforrás, így segíti az emésztést, és megakadályozza az étkezés utáni hirtelen vércukorszint-emelkedést. Elkészítésénél fontos a jó alapos keverés, és az, hogy a puding minél többet álljon annak érdekében, hogy a magok megfelelően magukba szívják a folyadékot.
Hozzávalók 1 személyre
- 2.5 deka chiamag
- 2 deci (növényi) tej
- 2 evőkanál agavészirup (vagy más édesítő)
- 0.5 mokkáskanál só
- 1 teáskanál kakaópor
- 1 mokkáskanál instant kávépor
Elkészítés:
Keverd el a felmelegített tejet az édesítővel, a sóval és az instant kávéval. Jól dolgozd el a magokkal az egészet, és tedd egy éjszakára a hűtőbe. Másnap reggel kakaóporral megszórva tálald, ha pedig még ez sem lenne elég menő, csokoládéba forgatott kávészemeket vagy friss gyümölcsöket szórj a tetejére.