Ez a tökéletes, 3 összetevős vacsora: zöldbab fekete-erdei sonkával és pecorino sajttal

A legtökéletesebb ételek sokszor pofonegyszerűek, gondoljunk csak az olaszok friss borsos-sajtos tésztájára, a cacio e pepére, de az isteni créme brulée, a mac’n cheese, vagy épp a mi lecsónk és palacsintánk sem a sokösszetevős, bonyolult fogások képviselője.

A fentiek sorába tökéletesen illik ez a zöldbabos finomság, tiszta keto és semmi szénhidrát. Egészséges zölségekkel, aromás sonkával és pikáns sajttal készülő flamó, amit menőzős előételként és gyors vacsoraként is bevethetsz. A pecorino juhtejből készülő kemény sajtféle, ami helyett nyugodtan használd a kedvenc másik fajtát, ha ebből éppen nincs kézél otthon.

Egy kis besamellel klassz főétel lesz belőle.
Egy kis besamellel klassz főétel lesz belőle.muratkoc

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 dkg zöldbab (friss vagy mirelit)
  • 20 dkg fekete-erdei sonka (pármait és serranót is használhatsz)
  • 1 bögre lereszelt pecorino sajt
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel mindössze annyi dolgod van, hogy sós vízben megfőzöd a zöldbabot, majd jéghideg vízben kihűtöd. Ezek után jól megszórod sajttal, és a sonkaszeletekbe tekered. Előételnek is jó, de ha egy kevés besamellel és még többb sajttal összesütöd, klassz, gyors főétel lesz belőle. Ha nem ragaszkodsz a minimál összetevős változathoz, a babokat egy adag forró, fokhagymás vajon forgasd meg betekerés előtt, és akár egy kis pisztáciával is feldobhatod a fogást.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek