Ebben a fogásban az a legjobb, hogy elég tartalmas ahhoz, hogy egy könnyű főétkezést is kiváltson. A benne lévő barna rizs jól eltelít, az abban lévő magnézium rendszeres fogyasztása egy kutatás szerint 7-22 százalékkal csökkenti a stroke, a szívelégtelenség és általánosságban véve a korai elhalálozás kockázatát.
Hozzávalók 4 személyre
- 4 deci kókusztej
- 5 deci alaplé
- 80 deka felkozkázott, hámozott paradicsom
- 1 kisebb paradicsompüré
- só és bors ízlés szerint
- 1 deci tejszín
- 1 csokor petrezselyem
- 1 bögre barna rizs
- 1 teáskanál vaj
- 2 nagyobb darab felkozkázott pasztinák
- 1 evőkanál barna cukor
Elkészítés:
Futtasd meg egy kanál vajon a barna rizst, majd háromszoros vízben főzd meg egy kanál sóval, úgy 50 perc alatt.
Tedd fel főni az alaplét, és amikor már forró, dobd bele a fehérrépakockákat. Ha már kissé megpuhultak, keverd el a levesben a többi hozzávalót, és adj még neki néhány percet. Végül sózd és borsozd, majd a barna rizsre kanalazva, a friss petrezselyemmel (vagy korianderrel) tálald.