Még egy ellenállhatatlan leves: kókusztejes paradicsomleves barna rizzsel

Ha szereted a paradicsomlevest, akkor itt egy egészséges változat egy kevés kókusztejjel és egy adag egészséges barna rizzsel! Jó sok frissen őrölt színes borssal és petrezselyemmel a tetején az igazi.

Ebben a fogásban az a legjobb, hogy elég tartalmas ahhoz, hogy egy könnyű főétkezést is kiváltson. A benne lévő barna rizs jól eltelít, az abban lévő magnézium rendszeres fogyasztása egy kutatás szerint 7-22 százalékkal csökkenti a stroke, a szívelégtelenség és általánosságban véve a korai elhalálozás kockázatát. 

Egy kis barna rizs tartalmasabbá teszi.
Egy kis barna rizs tartalmasabbá teszi.

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 deci kókusztej
  • 5 deci alaplé
  • 80 deka felkozkázott, hámozott paradicsom
  • 1 kisebb paradicsompüré
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 deci tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 bögre barna rizs
  • 1 teáskanál vaj
  • 2 nagyobb darab felkozkázott pasztinák
  • 1 evőkanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd meg egy kanál vajon a barna rizst, majd háromszoros vízben főzd meg egy kanál sóval, úgy 50 perc alatt. 

Tedd fel főni az alaplét, és amikor már forró, dobd bele a fehérrépakockákat. Ha már kissé megpuhultak, keverd el a levesben a többi hozzávalót, és adj még neki néhány percet. Végül sózd és borsozd, majd a barna rizsre kanalazva, a friss petrezselyemmel (vagy korianderrel) tálald.  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek