Reggelire, utazáshoz és desszertként is tökéletes: mákos muffin citromos túróval és zabkorpával

A muffin azért elég unalmas tud lenni: desszertként nem egy nagy élmény, összedobni sem nagy kihívás, ezért érdemes valami okát keresni annak, ha mégis elkészítenéd. Egy kis citromos túróval egy klassz, tartalmas finomság lesz belőle, amibe mi zabkorpát is tettünk, hogy egy nagy adag rost is kerüljön az asztalunkra, lehetőleg észrevétlenül.

Ebben a formában már nagyon is van értelme a muffinnak, arról nem is beszélve, hogy ezt az édességet a gyerekekkel együtt is nagyon könnyű elkészíteni. Nincs vele sok munka, csak keverni kell, aztán a kis adagoknak köszönhetően viszonylag hamar el is készül, így gyorsan lesz belőle siker, finomság, és ez esetben néhány egészséges falat.

Csokisan is próbáld ki!
Csokisan is próbáld ki!kirin_photo

Hozzávalók 12 adaghoz

A tésztához:

  • 1 bögre búzaliszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 1 kávéskanál
  • 1 zacskó sütőpor
  • ízlés szerint cukor vagy édesítő (kb. 5 evőkanál)
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 1 deci tej
  • 2 evőkanál darált mák
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 darab tojás
  • 2 evőkanál zabkorpa

A túróhoz

  • 25 deka túró vagy natúr krémtúró
  • 1 darab tojás
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 4 evőkanál cukor (vagy édesítő ízlés szerint)
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egy robotgéppel a tészta hozzávalóit, majd kanalazd muffinformákba, úgy mindegyik háromnegyedéig. Figyelj arra, hogy a tésztának úgy a negyede-ötöde maradjon meg.

Keverd el egymással a túrós töltelék hozzávalóit, és tölts mindegyik muffin közepébe egy-egy kanállal belőle. Ezek után a maradék tésztát is oszd el a sütik tetején. Süsd készre 180 fokon, méretüktől függően 25-40 perc alatt. Önnmagában is szuper, de egy kis olvasztott étcsokival a tetején még finomabb. Ha mák éppen nincs otthon, fahéjjal és kakaóporral is helyettesítheted – midhárom változatban nagyon finom lesz. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek