Ebben a formában már nagyon is van értelme a muffinnak, arról nem is beszélve, hogy ezt az édességet a gyerekekkel együtt is nagyon könnyű elkészíteni. Nincs vele sok munka, csak keverni kell, aztán a kis adagoknak köszönhetően viszonylag hamar el is készül, így gyorsan lesz belőle siker, finomság, és ez esetben néhány egészséges falat.
Hozzávalók 12 adaghoz
A tésztához:
- 1 bögre búzaliszt (hagyományos, 2,5 decis)
- 1 kávéskanál só
- 1 zacskó sütőpor
- ízlés szerint cukor vagy édesítő (kb. 5 evőkanál)
- 2 evőkanál puha vaj
- 1 deci tej
- 2 evőkanál darált mák
- 2 evőkanál tejföl
- 3 darab tojás
- 2 evőkanál zabkorpa
A túróhoz
- 25 deka túró vagy natúr krémtúró
- 1 darab tojás
- 0.5 darab biocitrom leve és héja
- 4 evőkanál cukor (vagy édesítő ízlés szerint)
Elkészítés:
Dolgozd el egy robotgéppel a tészta hozzávalóit, majd kanalazd muffinformákba, úgy mindegyik háromnegyedéig. Figyelj arra, hogy a tésztának úgy a negyede-ötöde maradjon meg.
Keverd el egymással a túrós töltelék hozzávalóit, és tölts mindegyik muffin közepébe egy-egy kanállal belőle. Ezek után a maradék tésztát is oszd el a sütik tetején. Süsd készre 180 fokon, méretüktől függően 25-40 perc alatt. Önnmagában is szuper, de egy kis olvasztott étcsokival a tetején még finomabb. Ha mák éppen nincs otthon, fahéjjal és kakaóporral is helyettesítheted – midhárom változatban nagyon finom lesz.