Távol álljon tőlem azt a látszatot kelteni, hogy a mikrós sütik a gasztronómia csúcsát képviselnék, vagy akár azt, hogy sütiként egyáltalán értelmezhetőek lennének. Őket másért szeretjük.
1. Egyszemélyes bűnözésre alkalmasak.
2. Elég egy bögrét mosogatni utánuk.
3. Jó alapanyagokból teljesen vállalható édesség lehet belőlük.
4. Néhány perc alatt elkészül, így bevethető a „na jó, most már kell valami süti” esetekben, ha az ember elkerülné a cukrászdába zarándoklás és ott a túlvásárlás problémáját.
+1: Ebben a változatban még egy jó adag egészséges rost is kerül a desszertbe.
Hozzávalók 2 személyre
- 4 csapott evőkanál cukor (vagy édesítő)
- 2 nagy evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál zabkorpa
- 1 darab tojás
- 1 teáskanál puha vaj
- 0.5 adag presszókávé
- 1 csapott mokkáskanál só
- 4 evőkanál liszt
- 3 evőkanál natúr krémtúró (a tálaláshoz)
- 1 nagy evőkanál (diatbetikus) eperlekvár (a tálaláshoz)
Elkészítés:
Keverd el a hozzávalókat egy hatalmas bögrében, aminek maximum a háromnegyedéig ér a keverék. Ez azért fontos, mert a mikróban meg fog nőni. Tedd a mikróba néhány percre, amíg elkészül – ennek ideje teljesen mikrófüggő, de 5 perc alatt álatlában már készen van. Két kisebb vagy egy nagy bögrényi adag lesz belőle.
Gyors változatban tálald egy adag édesített, narancséjjal feltuningolt ricottával vagy egy evőkanál diabetikus lekvárral elkevert, natúr krémtúróval.