A saláta, ami főételként is tökéletes: olasz balzsamecetes zöldségek fűszeres kenyérkockákkal és kecskesajttal

Ha igyekszel spórolni a kalóriákkal, tökéletes választás minden friss zöldség és gyümölcs. Ha pedig fontos az is, hogy mennyire izgalmas és finom a vacsorád, akkor érdemes kipróbálnod ezt az olasz salátát, amit rengeteg friss fűszerrel, balzsamecettel és egy kis kecskesajttal dobtunk fel.

Balzsamecetből érdemes jó minőségűt venned, mert hatalmas különbségek vannak az egyszerűbbek és azok között, amikre egy kicsit jobban odafigyeltek készítői. A hagyományos balzsamecet olasz eredetű, szőlőből készült ételízesítő, ami akkor tökéletes, ha színe sötétbarna, állaga sűrű, íze pedig édeskés és pikáns.

Már csak a balzsamecet és a sajt hiányzik róla.
Már csak a balzsamecet és a sajt hiányzik róla.bhofack2

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagy szelet rozskenyér
  • 1 kisebb doboz friss koktélparadicsom
  • 1 darab kígyóuborka
  • 10 deka kecskesajt
  • 1 nagy evőkanál olasz fűszerkeverék
  • 1 csésze olívabogyó
  • ízlés szerint só, bors és olívaolaj
  • ízlés szerint balzsamecet
  • 1 kisebb csokor felaprított snidling
Recept idők

Elkészítés:

Kockázd fel a kenyereket, forgasd meg egy kevés olívaolajban, majd az olasz fűszerekben, és tedd a sütőbe úgy 10 percre. 

Közben készítsd el a zöldségeket: vágd őket falatnyi darabokra, sózd és borsozd, majd egy kis olívaolajat és egy adag balzsamecetet is adj a keverékhez. Erre halmozd tálaláskor a még meleg kenyérkockákat és a hideg kecskesajtmorzsákat. Szórd meg a tetejét a snidlinggel, és már tálalhatod is. Önmagában is finom, de egy egyszerű sült csirke vagy hal mellett is tökéletes.  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek