Balzsamecetből érdemes jó minőségűt venned, mert hatalmas különbségek vannak az egyszerűbbek és azok között, amikre egy kicsit jobban odafigyeltek készítői. A hagyományos balzsamecet olasz eredetű, szőlőből készült ételízesítő, ami akkor tökéletes, ha színe sötétbarna, állaga sűrű, íze pedig édeskés és pikáns.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 nagy szelet rozskenyér
- 1 kisebb doboz friss koktélparadicsom
- 1 darab kígyóuborka
- 10 deka kecskesajt
- 1 nagy evőkanál olasz fűszerkeverék
- 1 csésze olívabogyó
- ízlés szerint só, bors és olívaolaj
- ízlés szerint balzsamecet
- 1 kisebb csokor felaprított snidling
Elkészítés:
Kockázd fel a kenyereket, forgasd meg egy kevés olívaolajban, majd az olasz fűszerekben, és tedd a sütőbe úgy 10 percre.
Közben készítsd el a zöldségeket: vágd őket falatnyi darabokra, sózd és borsozd, majd egy kis olívaolajat és egy adag balzsamecetet is adj a keverékhez. Erre halmozd tálaláskor a még meleg kenyérkockákat és a hideg kecskesajtmorzsákat. Szórd meg a tetejét a snidlinggel, és már tálalhatod is. Önmagában is finom, de egy egyszerű sült csirke vagy hal mellett is tökéletes.