Na de attól még imádjuk a mexikóit, hogy kicsit egészségtelen, éppen ezért született meg ez a vega mix, amit tacohéjakba, de akár tortillalapokba is tölthetsz. Egy adag vega, borsófehérjéből készült hús jó csípősen, forrón és fűszeresen, mellé avokádószeletek, hideg tejföl és zöldségek – nem is kell más egy egyszerű, hétköznapi vacsorához vagy esti bulihoz.
Hozzávalók 3 személyre
- 9 darab tacohéj
- 1 doboz növényi fehérjéből készült vega darált hús (kb. 275 gramm)
- 1 darab avokádó
- 1 kisebb pohár light tejföl
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 1 evőkanál füstöltpaprika-por
- 2 nagy evőkanál kukorica és főtt vörösbab (elhagyható)
- 0.5 fej felszeletelt jégsaláta
- 3 darab apróra felkockázott paradicsom (még jobb, ha a héját is leveszed előtte)
- 1 nagy evőkanál fehérborecet
- 1 teáskanál római kömény
- 1 darab felkockázott vöröshagyma
- 3 evőkanál növényi olaj
- 1 kisebb üveg paradicsompüré (2-3 evőkanál)
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 3 evőkanál ketchup
Elkészítés:
Dobd a hagymát a forró olajra, majd 5 perc után mehet rá a vega hús a paradicsompürével és a ketchuppal. Puhítsd 5-10 percig, közben szórd meg fűszerekkel (római köménnyel, paprikával, fokhagymával, Cayenne-borssal), sózd és borsozd, majd adj neki fedő alatt kis lángon még öt percet. Ha van otthon egy-egy kis adag vörösbab és kukorica, abból is keverhetsz hozzá, és a friss petrezselyem is jót tesz neki.
Ha ezzel megvagy, a paradicsomot keverd el a fehérborecettel, majd sózd és borsozd ízlés szerint.
Fogd a tacohéjakat, tölts mindegyikbe egy kis salátát, egy kevés hideg paradicsomsalátát és egy-egy kanállal a meleg húsos raguból, majd a tejfölből. Zárja az egészet néhány vékony szelet avokádó. Sajt és a vörös hús nélkül készült, mégis nagyon izgalmas és egzotikus vacsora lesz. Tortillalapokba töltve a munkahelyedre is magaddal viheted.