Ezt készítsd el, ha csak néhány perced van a levesre: ötperces avokádó-krémleves pirított fenyőmaggal

Talán öt perc sincs az egészet összedobni, aztán meg milyen finom. Benne van minden, ami egy tökéletes fogáshoz kell: gyors, pofonegyszerű, egészséges, és nagyon hamar elfogy.

Ez a klassz, meleg téli leves egy-egy nehezebb fogás előtt is remek, de napindítónak is tökéletes, ha már unod az édes smoothie-kat. Ha a gasztrovallásoddal nem ellenkezik a leveskocka használata, akkor alaplé híján azzal is készítheted. 
 

Ez azért elég menő tálalás.
Ez azért elég menő tálalás.Fotó: The Washington Post

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 puha avokádó
  • 6 deci zöldségalaplé
  • 1 csésze fenyőmag
Recept idők

Elkészítés:

Forrósítsd fel az alaplevet, és tedd egy turmixba vagy aprítógépbe az felkockázott avokádóval. Keverd krémesre, majd tálald pirított fenyőmaggal a tetején. 

Avokádókalauz kezdőknek és haladóknak

Hol és milyet vegyünk, hogyan pucoljuk meg, milyen íze van, és mihez kezdjünk vele? Minden az avokádóról.

Tovább »

Még több recept

Mangós-vaníliás avokádósmoothie – indítsd a napot egy tartalmas és nagyon finom reggelivel!

A legjobb benne, hogy nem egy könnyű kis ital, amitől fél óra múlva megéhezel, hanem egy jó kis egészséges turmix, ami az avokádótól és a kesudiótól lesz igazán krémes és sűrű.

február9., 12:00

Szerecsendiós karfiolkrémleves pirított mogyoróval és füstölt hallal – lehet a zöldségleves is laktató

Ha szereted a karfiolt, egy nagy adag tejszínes levesben akár laktató fogást is készíthetsz belőle.

január10., 09:24

Egy kedvencünk új formában: póréhagymás-kurkumás édesburgonya-krémleves

Egy kis póréhagymát is adtunk ehhez a leveshez, ami nemcsak klassz ízekkel tuningolta fel, hanem hasznos hozzávalókkal is.

április19., 06:04

Egyszerű zöldborsókrémleves fűszeres csicseriborsóval – gyorsan elkészül, és nagyon egészséges

Amíg a leves készül, forgass át egy adag csicseriborsót egy kevés őrölt köményben és paprikában, így gazdag és laktató hüvelyesből készült levesbetét kerül majd az asztalodra.

január29., 09:24

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

szeptember20., 06:04

Körtelekvárral és sós vajjal a legfinomabb ez a gyömbéres süti

Akár néhány darab körtéből is összedobhatsz egy-egy adag csatnit vagy lekvárt, és ha csak akkora adag, hogy nem marad belőle télre, akkor legalább nem kell aggódnod azon, meddig áll el. Ehhez az egyszerű sütihez épp illik is a jó kis körtés dzsem, amiből nem érdemes kihagynod a fűszereket sem. A csillagánizs, a vanília és akár egy kevés citromhéj is jól illik mellé.

szeptember19., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.