Vidáman temesd a csokimikulásokat, készüljön belőlük csokilikőr!

Decemberben innen-onnan azért kerül a háztartásba egy rakás csoki, amit vagy megeszünk egyben, vagy okosan tartalékolunk, vagy esetleg készítünk belőle egy jó kis csokilikőrt, amivel aztán a szilveszteri bulin is haknizhatunk. Nem is kell majd neki sok reklám, ebben a kávés változatban igazi könnyű és közepesen édes likőr lesz belőle, amit minden édesszájú imádni fog.

Idővel talán egyre kevésbé cél, hogy az ember egy-egy társasági eseményen gyorsan kiüsse magát. Ilyenkor tökéletesek ezek a likőrök, amikkel azért csatlakozunk a csapathoz, mégsem mi leszünk a buli már tízkor a kanapén szendergő résztvevői. Szóval köszi, csokimikulások, olvadjatok csak bele gyorsan ebbe a príma kis édesbe!

Hat adag lesz, de csak akkor, ha mindenki egyet iszik, ami lehetetlen.
Hat adag lesz, de csak akkor, ha mindenki egyet iszik, ami lehetetlen.sandoclr

Hozzávalók 6 személyre

  • 3 deci víz
  • 15 deka összetört csoki(mikulás)
  • 1 adag presszókávé
  • 1 fél mokkáskanál
  • 3 deci tejszín
  • 15 deka cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 4 deci vodka
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel annyi dolgod van, hogy összemelegítsd a hozzávalókat a kakaópor és a víz nélkül, majd ha a csoki elolvadt, a kakaóval alaposan elkevert vizet is add a keverékhez. Nem kell forralni és főzni sem. Hidegen, felrázva fogyasszátok – nagyon finom önmagában és kávés koktélokban is, egy-egy adag házi tejszínnel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek