Egy kis majonéz és néhány kocka bacon elég ahhoz, hogy a lencséből egy szuper köret legyen. A friss újhagyma ráadásul azt az illúziót kelti, hogy itt valami szuper egészséges salátáról van szó. Ezt így azért nehéz lenne kijelenteni, de tény, hogy a lencse lassan szívódik fel, így az inzulinszintet sem dobja meg, vagyis sokáig nem leszel éhes egy-egy ilyen könnyű és egyszerű ebéd után.
Hozzávalók 2 személyre
Az öntethez
- 0.5 bögre majonéz
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 teáskanál barna cukor
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- ízlés szerint só és fehér bors
- 0.5 biocitrom héja
A salátához
- 1 bögre lencse
- 1 kisebb csésze felkockázott bacon
- 4 evőkanál konzervkukorica
- 3 szál összevágott zöldhagyma
Elkészítés:
Tedd fel a lencsét főni sóval, borssal (és ha van otthon, akkor babérlevéllel), majd úgy 35 perc alatt főzd puhára.
Közben a baconkockákat süsd meg néhány perc alatt, és a belőle kisült zsiradékkal együtt borítsd egy nagy tálba. Ebbe mehet az öntet minden összetevője, majd egy keverés után a felaprított zöldségek és végül a lencse is. Néhány óra a hűtőben jót tesz ennek a fogásnak.