Imádod a fűszeres és egzotikus ételeket? Készíts indiai lencsecurryt újévre!

Rengeteg íz és egy kis csípős, fűszeres lencse teszi ezt a zöldségragut nagyon izgalmassá, amihez nem is kell más, csak egy kanál friss joghurt a tetejére és egy adag zöldfűszerekkel elkevert rizs.

Ha szereted az egzotikus ízeket, ezt a curryt próbáld ki, majdnem biztos, hogy nem csak az év első napján fogod elkészíteni! Nagyon egyszerűen összedobható, és tényleg különleges, indiai hangulatot varázsol az asztalra.

Paprikaport is adhatsz hozzá, ha szereted.
Paprikaport is adhatsz hozzá, ha szereted.joannatkaczuk

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 bögre lencse
  • 1 evőkanál garam masala fűszerkeverék
  • 1 evőkanál zöld currypaszta
  • 1 deci sűrű paradicsompüré
  • 1 deci kókusztej
  • ízlés szerint
  • 3 fej összevágott fokhagyma
  • 1 kisebb fej összevágott vöröshagyma
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 3 deci zöldségalaplé
  • 0.5 mokkáskanál csilipor
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 0.5 mokkáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Áztasd be a lencsét előző nap, majd másnap a vajon puhítsd meg a hagymákat. Ezek után mehet hozzá az alaplé, a lencse, majd a kókusztej, a só, a paradicsompüré és a fűszerek is. Adj a keveréknek legalább 20 percet, majd ha már puha, még forrón tálald rizzsel és egy kanál friss joghurttal. 

Szilveszteri szokások: csirke embargó és szépítőlencse Szilveszteri szokások: csirke embargó és szépítőlencse

Néhány szilveszteri és újévi szokás és babona szinte már kötelező jelleggel beépült a kultúránkba, és mindegyik kivétel nélkül arra hivatott, hogy szerencsét, szerelmet és pénzt hozzon életünkbe az új évben. Az ajánlott és tiltott tevékenységekből szemezgettünk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Isteni lencsekence – gluténmentes, húsmentes, tojásmentes, cukormentes recept

Gyors és egészséges reggelit vagy vacsorát készíthetünk ebből az egészséges, húsmentes, glutén-, tojás- és cukormentes receptből.

2020. április20., 06:00

Idén a lencséből indiai hangulatú zöldségfasírtokat készítettünk

Mangócsatnival és egy kis fetával ízesített rukkolasalátával tálaljuk a legszívesebben ezeket a kamu húsgolyókat, leginkább így év elején, amikor egyrészt kötelező alapanyag a lencse, másrészt a húsételekből is elég egy időre.

2020. december29., 06:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Gyors, kolbászos lencsepörkölt magyarosan

Ha garantáltan ismerős ízeket készítenél, mégis egy kicsit új ruhában, akkor ezt a gyors ragut érdemes kipróbálnod. Nem is kell mellé más, csak egy tisztességes szelet friss, kovásszal készült kenyér.

2021. augusztus21., 10:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

A lencse akkor is remek, ha vega pásztorpitét készítenél

Nem kötelező újévkor a lencseleves vagy a lencsefőzelék, nyugodtan készíthetsz olyasmit belőle, ami nem kísért rémálmaidban napközi óta. Ez a finom, vörösborral készült pásztorpite például kifejezetten alkalmas arra, hogy új életet leheljen ebbe a nem túl népszerű alapanyagba.

2020. december29., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek