Ha szereted az egzotikus ízeket, ezt a curryt próbáld ki, majdnem biztos, hogy nem csak az év első napján fogod elkészíteni! Nagyon egyszerűen összedobható, és tényleg különleges, indiai hangulatot varázsol az asztalra.
Hozzávalók 3 személyre
- 1 bögre lencse
- 1 evőkanál garam masala fűszerkeverék
- 1 evőkanál zöld currypaszta
- 1 deci sűrű paradicsompüré
- 1 deci kókusztej
- ízlés szerint só
- 3 fej összevágott fokhagyma
- 1 kisebb fej összevágott vöröshagyma
- 1 nagy evőkanál vaj
- 3 deci zöldségalaplé
- 0.5 mokkáskanál csilipor
- 1 teáskanál barna cukor
- 0.5 mokkáskanál fahéj
Elkészítés:
Áztasd be a lencsét előző nap, majd másnap a vajon puhítsd meg a hagymákat. Ezek után mehet hozzá az alaplé, a lencse, majd a kókusztej, a só, a paradicsompüré és a fűszerek is. Adj a keveréknek legalább 20 percet, majd ha már puha, még forrón tálald rizzsel és egy kanál friss joghurttal.