Pimp my Fanta-szelet: narancslikőrös túrótorta kandírozott narancshéjjal és dupla narancsos réteggel

Tortaformában készítve nagyon klassz karácsonyi süti lesz a nagymama klasszikusából. Főleg így, hogy az alapját egy nagy adag vajas Oreo-keksszel készítettük.

És az oreós réteg még nem minden: ennek a változatnak a tetejére dupla narancsos réteg kerül, ami egy kis vérnarancslétől lesz egy kicsit savanykás és fanyar. A túrót cukrozott héjakkal dobtuk fel, és egy kis narancslikőr is került a narancsos zselébe, így lett a hagyományosan finom desszertből ünnepi torta. 

Ezen van elég cucc.
Ezen van elég cucc.

Hozzávalók 6 személyre

  • 35 deka ledarát Oreo-keksz
  • 12.5 deka felolvasztott vaj
  • 2 mokkáskanál
  • 40 deka túró
  • 1 bögre kandírozott citrushéj
  • 3 zacskó vaníliás pudingpor
  • 1 liter fanta
  • 1 deci vérnarancslé
  • 2 evőkanál porcukor
  • 4 nagy evőkanál kristálycukor
  • 0.5 deci narancslikőr
  • 1 evőkanál tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A kekszes réteghez keverd össze a darált kekszet az olvasztott vaj felével, és tedd 170 fokos sütőbe negyedórára egy kisebb tortaformában. 

Amikor kihűlt, mehet rá a túrókrém, amihez nem kell más, csak a túró, egy evőkanál tejföl, a kandírozott citrushéjak, egy mokkáskanál só és a kristálycukor. Jól keverd el, majd kanalazd a kekszes réteg tetejére.

A narancsos zseléhez kezdd melegíteni a fantát, majd add hozzá a porcukrot, egy mokkáskanál sót, a narancslikőrt, és ha már meleg, akkor a vérnarancs levével elkevert pudingporokat. Kis lángon keverve sűrítsd be, és öntsd a torta tetejére. Hűtőben néhány óra alatt megszilárdul, és még másnap is nagyon finom. 

 

 

Cukormentes Fanta-szelet egy kis csavarral Cukormentes Fanta-szelet egy kis csavarral

A Fanta-szelet a nagyobb családi események nélkülözhetetlen édessége. Megmutatjuk, hogyan készítsd el a retro finomságot pohárdesszertként, cukormentesen.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Csak egy gyors linzertészta kell ehhez a habcsókos sütihez

Dobj össze néhány kerek kekszet, kend meg kedvenc lekvároddal vagy téli fűszeres sajtkrémmel és helyezz mindegyik tetejére egy-egy habcsókot. Még a szilveszteri éjfélváráshoz is remek nass lesz belőle, ami nem mellesleg megmenti az ünnepek sokadik napján már kissé unalmas habcsókmaradékokat is.

2020. december23., 06:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Ezek a halfasírtok tökéletesek akár karácsonyra is

Előételként, szendvicsbe, de édesburgonyacsipsszel és lilaburgonya-pürével akár különleges főételként is tálalhatod ezeket a pikk-pakk összedobható, egészséges falatokat. Snidlinges-szerecsendiós majonézt érdemes kínálnod mellé.

2020. december23., 06:04

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek