És az oreós réteg még nem minden: ennek a változatnak a tetejére dupla narancsos réteg kerül, ami egy kis vérnarancslétől lesz egy kicsit savanykás és fanyar. A túrót cukrozott héjakkal dobtuk fel, és egy kis narancslikőr is került a narancsos zselébe, így lett a hagyományosan finom desszertből ünnepi torta.
Hozzávalók 6 személyre
- 35 deka ledarát Oreo-keksz
- 12.5 deka felolvasztott vaj
- 2 mokkáskanál só
- 40 deka túró
- 1 bögre kandírozott citrushéj
- 3 zacskó vaníliás pudingpor
- 1 liter fanta
- 1 deci vérnarancslé
- 2 evőkanál porcukor
- 4 nagy evőkanál kristálycukor
- 0.5 deci narancslikőr
- 1 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A kekszes réteghez keverd össze a darált kekszet az olvasztott vaj felével, és tedd 170 fokos sütőbe negyedórára egy kisebb tortaformában.
Amikor kihűlt, mehet rá a túrókrém, amihez nem kell más, csak a túró, egy evőkanál tejföl, a kandírozott citrushéjak, egy mokkáskanál só és a kristálycukor. Jól keverd el, majd kanalazd a kekszes réteg tetejére.
A narancsos zseléhez kezdd melegíteni a fantát, majd add hozzá a porcukrot, egy mokkáskanál sót, a narancslikőrt, és ha már meleg, akkor a vérnarancs levével elkevert pudingporokat. Kis lángon keverve sűrítsd be, és öntsd a torta tetejére. Hűtőben néhány óra alatt megszilárdul, és még másnap is nagyon finom.