Egy gyors tésztás alap, egy isteni, krémes és édes gesztenyetöltelék és egy pár falat savanykás meggy teszi ezt a sütit tökéletessé. Nem lesz nagy adag, ha sok vendéget vársz, akár duplázhatod is a mennyiséget.
Hozzávalók 6 személyre
A tésztához
- 5 darab tojás
- 5 evőkanál liszt
- 0.5 mokkáskanál só
- 5 evőkanál cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
A gesztenyekrémhez
- 30 deka gesztenyemassza (cukrozott)
- 15 deka vaj
- 1 csapott mokkáskanál só
- 1 teáskanál rum
- 2 evőkanál meggylekvár
- 1.5 deci tejszínhab felverve
- 2 nagy evőkanál porcukor
- 1 bögre meggy
A vaníliakrémhez
- 3 deci tej
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- 1 mokkáskanál só
- 3 evőkanál cukor
- 5 deka fehér csoki, vízgőz fölött felolvasztva
- 10 deka vaj
Elkészítés:
Állítsd össze a piskóta tésztáját úgy, hogy szétválasztod a tojásokat, a fehérjét felvered, és ha már kemény, összeforgatod a többi, egymással eldolgozott hozzávalóval. Öntsd 20-24 centi átmérőjű tortaformába, és előmelegített sütőben 150 fokon 10-15 perc alatt süsd meg. Ha kihűlt, felezd el úgy, hogy két kör alakú piskótát kapj.
Keverj krémet a gesztenyéből, rumból, puha vajból, felvert tejszínből, cukorból és sóból, majd forgasd meg benne a lecsöpögetett meggyet. Kend meg az egyik lapot a lekvárral, és mehet rá a krém, majd a másik lap a krém tetejére.
A vaníliás bevonathoz készíts egy sűrű pudingot a tejből, cukorból és a pudingporból, majd mehet bele a felolvasztott fehér csoki, a só és a vaj is. Dolgozd el alaposan, majd vond be a háromnegyedével a tészta oldalát és tetejét. A maradékból nyomózsákkal díszítheted a torta tetejét, amit ehető csillámmal, szelídgesztenye-morzsával, csokireszelékkel, durvára tört mogyoróval, olvasztott csokival és meggyel is klasszul ki tudsz dekorálni.