Ez az angol édesség olyasmi, mint a tiramisu – valamikor régen együtt születtek, csak máshová költöztek a térképen. Sokféle változata van, biztos pontja talán csak a tésztás vagy babapiskótás alap, a főzött krém, egy gyümölcsös réteg és a tejszín. Mi most egy málnás-mandulásat mutatunk, szerintünk ez az egyik legfinomabb! Ha van időd, készíts hozzá egy isteni házi főzött krémet tojással, mi most pudingporral készítjük, hogy a kezdők számára is pofonegyszerű legyen az összeállítása.
Hozzávalók
- 2 zacskó babapiskóta
- 2 deci málnalikőr
- 1 liter 1 lter tej
- 2 zacskó vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 teáskanál mandulaaroma
- 1 csésze pirított mandulaszeletek
- 3 deci habtejszín
- 9 evőkanál cukor
- 80 deka málna
- 3 deci málnaszörp
- 1 mokkáskanál só
- 5 deka vaj
Keverd össze a málnaszörp felét a likőrrel, és ezzel locsold meg a piskótaszeleteket, majd rétegezd a felét egy hatalmas tálba.
A piskótaréteg után következzen a vaníliás réteg fele. Ehhez tedd fel a tejet forrni, majd ha már meleg, egy fél bögrényit vegyél ki belőle, és keverd el a pudingporokkal, 5 evőkanál cukorral, a sóval és a mandulaaromával. Töltsd vissza a tálba, és kis lángon kevergesd, amíg besűrűsödik. Ekkor mehet hozzá a vaj, és a krémmel is elkészültél, mehet a piskóták tetejére.
Erre jöhet a (fagyasztott) málnaszelemek harmada egy újabb rétegként, majd megint piskóta és a vaníliás krém másik fele.
A szörp és a málna megmaradt részéből készítsd el a málnaragut 2 evőkanál cukorral. Forrald össze őket, és ha visszahűlt, mehet az is a rétegek tetejére. Ezt kövesse a 2 kanál cukorral felvert tejszínhab, majd a gyönyörűen megpirított mandulaszeletek. Kapjon néhány órát a hűtőben, és el is készült az egyik legfinomabb trifle.
Meggyel és eperrel is szuper változatokat készíthetsz, ha pedig a mandula helyett szeretnél valami mást, egy nagy evőkanál matchát és egy fél tábla fehér csokit keverj a forró vaníliakrémbe.