Különleges zöldségcsipszek: fahéjas cékla- és köményes-barna cukros fehérrépaszeletek

Na persze, csipszet venni mindenki tud, de olyan zöldségcsipszekkel kínálni a többieket, amit még soha nem próbáltak, csak kevesen.

Ezek az izgalmas kombinációk egy kicsit új szintre emelik a csipszezést. A sós cékla mellett kicsit karácsonyi hangulatot hoz a fahéj, és az édeskés fehérrépának is jól áll egy adag őrölt kömény. Kicsit munkaigényes, de nagyon finom házi csipszek készülnek majd.

És ha a céklás és fehérrépás változatok után van kedved tovább sütögetni, próbáld ki a répát rozmaringgal, a burgonyát tárkonnyal és fehér borssal, vagy az almát rozmaringgal és csilivel. 

Ezt hamar befalják a vendégek.
Ezt hamar befalják a vendégek.bhofack2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 darab fehérrépa
  • 4 darab cékla
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál fahéj
  • étolaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg és szeleteld, vagy reszeld extravékonyra a zöldségeket. Közben melegíts egy jó adag olajat kis lángon, és amikor nagyon forró, akkor dobd bele a zöldségeket kis adagokban. (A bő, forró olajban sütés kis lángon kulcsfontosságú a csipszeknél.) Amint elkészültek, mehetnek egy papírtörlőre, majd onnan két tálba, ahol jól sózd és borsozd meg őket. Még melegen mehet a céklás kupac tetejére egy adag fahéj, a fehérrépáshoz pedig a egy kis barna cukor és a kömény.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek