Ezek az izgalmas kombinációk egy kicsit új szintre emelik a csipszezést. A sós cékla mellett kicsit karácsonyi hangulatot hoz a fahéj, és az édeskés fehérrépának is jól áll egy adag őrölt kömény. Kicsit munkaigényes, de nagyon finom házi csipszek készülnek majd.
És ha a céklás és fehérrépás változatok után van kedved tovább sütögetni, próbáld ki a répát rozmaringgal, a burgonyát tárkonnyal és fehér borssal, vagy az almát rozmaringgal és csilivel.
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab fehérrépa
- 4 darab cékla
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál fahéj
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
Tisztítsd meg és szeleteld, vagy reszeld extravékonyra a zöldségeket. Közben melegíts egy jó adag olajat kis lángon, és amikor nagyon forró, akkor dobd bele a zöldségeket kis adagokban. (A bő, forró olajban sütés kis lángon kulcsfontosságú a csipszeknél.) Amint elkészültek, mehetnek egy papírtörlőre, majd onnan két tálba, ahol jól sózd és borsozd meg őket. Még melegen mehet a céklás kupac tetejére egy adag fahéj, a fehérrépáshoz pedig a egy kis barna cukor és a kömény.