Ha az idén kihagynád a bejglisütést, és a mákos gubákért sem kapcsolnád be a sütőt, akkor készítsd el ezt az expressz változatot, ami a narancshéjtól és a vaníliától lesz izgalmas úgy, hogy nagyjából 20 perc alatt el is készül.
Hozzávalók 3 személyre
- 8 deci tej a pudinghoz és a mártogatáshoz
- 2 kanál gesztenyeméz
- 1 tejszínes pudingpor
- 6 evőkanál cukor a pudinghoz és a mártogatáshoz
- 1 evőkanál vaj
- 1 bionarancs
- 1 vaníliarúd
- 1 csapott mokkáskanál só
- 4 kifli
Elkészítés:
Forgasd meg a felkarikázott a kifliket a cukros tejben, majd a mákban. Készíts egy jó sűrű főzött krémet, vagy gyors változatban egy pudingot pudingporból a megadott leírás szerint. Add hozzá egy vaníliarúd kikapart magját, és amikor levetted a tűzről, egy nagy evőkanál vajat, a sót, egy narancs levét és héját is, majd keverd el benne. Rétegezd a poharakba a krémet, locsolj a tetejére egy kevés gesztenyemézet, végül tedd hideg helyre tálalásig.