Francia karácsony: konyakos libamájpástétom aszalt gyümölcsökkel

A krémes és sós libamáj az édeskés konyakos gyümölcsökkel tökéletes kombináció. Ha menő előételt szeretnél, vagy elegáns, de laktató vacsorát, ezt a fogást vedd elő!

Szuper egyszerű fogás ez, amivel könnyen sikert arathatsz. Nem is kell nagyon más a tálaláshoz, csak egy zacskó natúr sós keksz, vagy friss, pirított kalácsszeletek. Karácsonyi változatban sütikiszúrókkal formára vághatod a hozzá kínált kenyereket, így még ünnepibb hangulatú lesz az asztal. 

Mehet a tetejére vörösáfonya-püré is.
Mehet a tetejére vörösáfonya-püré is.Redaco

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 bögre aszalt gyümölcsök vegyesen, összevágva
  • 1.5 deci konyak
  • 70 deka libamáj
  • só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket áztasd be a konyakba, legalább egy fél órára. 

A libamájat tisztítsd meg az erektől és 90 fokos sütőben süsd úgy másfél órán át. Ha megsült, öntsd le a zsírját, utána mixeld össze a májat. Ekkor a zsírjából is adhatsz hozzá néhány kanállal, hogy krémesebb legyen. Sózd és borsozd meg, keverd bele a gyömölcsöket, majd kerüljön egy kisebb jénaiba. Akár aszalt vörösáfonya-pürével is készítheted, ekkor egy bögre áfonyát áztass a konyakba, pürésítsd egy óra után, kicsit sózd és borsozd, majd kend a tálba tett pástétom tetejére. 

Ha valamit készítenél mellé, az vajban sült birs legyen, amit kockákra vágva hagyj puhulni a sütőben egy órán át egy kis sóval, barna cukorral és szegfűszeggel. 

 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek