Mediterrán változatban: húskenyér fekete olívával és aszalt paradicsommal

Millióféle húskenyér létezik, mi most olaszosan készítettük el a szeletelhető gigafasírtot. Finom szendvicsben, krumplipürével és barnaszósszal és buli után hazatérve, egyenesen a hűtőből csemegézve is.

Az ismert amerikai húskenyér csak a 19. század végén jelent meg a szakácskönyvekben, ám a németeknél már korábbi receptkönyvek is említik, de mellettük a svédek is rajongják. Azóta több országnak van saját változata belőle, a németeknél például tojással töltött és zsömlébe szeletelt street food verziója van, amit mustárral, bátrabbak mézes mustárral kennek meg, úgy falják be.  

Ahogy szoktuk, most is az egyik legegyszerűbb recepttel készültünk, ami nem véletlenül nagyon finom is. 

Zsömle és mustár kell csak mellé.
Zsömle és mustár kell csak mellé.wsmahar

Hozzávalók 3 személyre

  • 50 deka marhahús
  • 1 kisebb csésze zöld paprika felkockázva
  • 1 kisebb csésze fekete olíva
  • 2 fej vajban sült vöröshagyma kockákra vágva
  • ízlés szerint fokhagymapor és szárított olasz fűszerkeverék
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál aszalt paradicsom felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Az elkészítése nagyon egyszerű: az összes hozzávalót a darált húshoz adjuk, majd alaposan összekeverjük (készítheted duplán is). Egy kisebb, hosszúkás tepsibe sütőpapírt teszünk (vagy kivajazunk egy őzgerincet), a zöldséges húsmasszát belelapogatjuk, és 180 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük. Még melegen leöntjük róla a zsiradékot, aztán hagyjuk teljesen kihűlni.

Zsömlében vagy két szelet kalács között egy kis (mézes) mustárral annyira finom, hogy nem is kell más a szendvicsbe. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek