Az ismert amerikai húskenyér csak a 19. század végén jelent meg a szakácskönyvekben, ám a németeknél már korábbi receptkönyvek is említik, de mellettük a svédek is rajongják. Azóta több országnak van saját változata belőle, a németeknél például tojással töltött és zsömlébe szeletelt street food verziója van, amit mustárral, bátrabbak mézes mustárral kennek meg, úgy falják be.
Ahogy szoktuk, most is az egyik legegyszerűbb recepttel készültünk, ami nem véletlenül nagyon finom is.
Hozzávalók 3 személyre
- 50 deka marhahús
- 1 kisebb csésze zöld paprika felkockázva
- 1 kisebb csésze fekete olíva
- 2 fej vajban sült vöröshagyma kockákra vágva
- ízlés szerint fokhagymapor és szárított olasz fűszerkeverék
- ízlés szerint só és bors
- 2 tojás
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál aszalt paradicsom felkockázva
Elkészítés:
Az elkészítése nagyon egyszerű: az összes hozzávalót a darált húshoz adjuk, majd alaposan összekeverjük (készítheted duplán is). Egy kisebb, hosszúkás tepsibe sütőpapírt teszünk (vagy kivajazunk egy őzgerincet), a zöldséges húsmasszát belelapogatjuk, és 180 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük. Még melegen leöntjük róla a zsiradékot, aztán hagyjuk teljesen kihűlni.
Zsömlében vagy két szelet kalács között egy kis (mézes) mustárral annyira finom, hogy nem is kell más a szendvicsbe.